Η Google γιορτάζει την ιστορία του break στο hip hop με ένα διαδραστικό doodle


Η Google τιμά με τον σημερινό της doodle, την 44η επέτειο από το θρυλικό πάρτυ στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, το 1973, όπου ο Dj Kool Herc δημιούργησε το break στην μουσική hip hop.

doodle

Σαν σήμερα, στις 11 Αυγούστου 1973, σε ένα σχολικό πάρτι στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης, ο dj Kool Herc είχε μία καταπληκτική ιδέα η οποία δημιούργησε ένα νέο στυλ στο hip hop, το break. Παίζοντας ταυτόχρονα με δύο πικάπ, παράτεινε τα ορχηστικά break επιτρέποντας στο κοινό να χορεύει περισσότερη ώρα. Ένα στυλ που μετέπειτα έγινε χορός, το breakdance, τέχνη, μόδα και ένα σωρό άλλα.

Το σημερινό doodle της Google το έχει επιμεληθεί ο graffiti καλλιτέχνης Cey Adams και έχει 2 διαδραστικά πικάπ που σας επιτρέπουν να δημιουργήστε τα δικά σας samples χρησιμοποιώντας γνωστά τραγούδια απευθείας από την αρχική σελίδα της Google.

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε με το ποντίκι σας τα δύο πικάπ δημιουργώντας ηχητικά εφέ. Μπορείτε να επιλέξετε αυτόματο συγχρονισμό των δύο τραγουδιών ή να το κάνετε χειροκίνητα. Επίσης έχετε την δυνατότητα επιλογής των τραγουδιών που αναπαράγονται από τα πικάπ μέσα από μία μεγάλη γκάμα με κλασικά τραγούδια από καλλιτέχνες όπως ο George Clinton, The Isley Brothers, Billy Squire, και Betty Wright.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η Google προσφέρει διαδραστική μουσική μέσα από doodle, ο Ryan Germick της Google είπε ότι το έργο είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα στην ιστορία της εταιρείας.

Η ομάδα εργάστηκε επίσης με βετεράνους της μουσικής βιομηχανίας hip hop, όπως Fab 5 Freddy και Lyor Cohen, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής του YouTube Music, για να δημιουργήσουν την γκάμα των καλλιτεχνών που θα ενσωματωθούν στο έργο.

Το Doodle μπορείτε να το δείτε στην αρχική σελίδα της Google. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία πίσω από αυτό το project της Google μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό το blog.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news