Νευρωνική μηχανική μετάφραση για βελτίωση του Google Translate

Έρχεται βελτιωμένο : Το σύστημα Νευρωνικής Μηχανικής Μετάφρασης της Google (Google Neural Translation) «ξεπερνά» τα αποτελέσματα όλων των άλλων λύσεων μηχανικής μετάφρασης λύσεις που διατίθενται σήμερα.

Η Google ανακοίνωσε ένα σύστημα νευρωνικής αυτόματης μετάφρασης (Neural Machine Translation ή ΝΜΤ), που σύμφωνα με την εταιρεία θα μειώσει τα λάθη στις μεταφράσεις της υπηρεσίας από μεταξύ 55 έως και 85%. Η ομάδα ανάπτυξης του και οι επιστήμονες αναφέρουν τη νέα τεχνολογία σαν ένα “σημαντικό ορόσημο”.Google Translate

Η υπηρεσία Google Translate ανακοινώθηκε πριν από 10 χρόνια από τους ερευνητές της ομάδας Google Quoc Le και ο Mike Schuster.

“Πριν από δέκα χρόνια, είχαμε ανακοινώσει την έναρξη του Google Translate, σε συνδυασμό με τη χρήση της Μηχανικής Μετάφρασης Φράσεων σαν το βασικό αλγόριθμο αυτής της υπηρεσίας. Σήμερα, ανακοινώνουμε το Google Neural Machine Translation (GNMT), το οποίο χρησιμοποιεί τεχνικές εκπαίδευσης state-of-the-art για να επιτευχθούν οι μεγαλύτερες βελτιώσεις στην ποιότητα της μηχανικής μετάφρασης” αναφέρουν οι ίδιοι ερευνητές.

  Πρώην εργαζόμενοι της Google ετοιμάζουν αυτό-οδηγούμενα φορτηγά

google-neura-machine-translation-system

Σε αντίθεση με το σύστημα που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα και μετάφραζε φράσεις με μηχανική μετάφραση (PBMT) (μετάφραση λέξεων και φράσεων ανεξάρτητα από το πως υπάρχουν μέσα σε πρόταση με γνωστά αποτελέσματα εσφαλμένων μεταφράσεων) η νευρωνική αυτόματη μετάφραση εξετάζει ολόκληρη την πρόταση πριν την μεταφράσει.

Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, προσπαθούν να βελτιώσουν την τεχνολογία της νευρωνικής αυτόματης μετάφρασης για να λειτουργεί καλύτερα σε μεγάλα σύνολα δεδομένων, διατηρώντας παράλληλα καλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια.

Εν αναμονή λοιπόν μιας νέας καλύτερης υπηρεσίας μεταφράσεων από την Google, που δεν σταματάει να προσφέρει εργαλεία που μας κάνουν την ζωή ευκολότερη.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  86  =  92