Η Google παρουσίασε δύο νέα Chromebooks για μαθητές

Η Google παρουσίασε δύο νέα Chromebooks που δημιουργήθηκαν ειδικά για την αγορά της εκπαίδευσης, ένα μέρος όπου η εταιρεία έχει κάνει πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Το Chrome OS είναι μία από τις ισχυρότερες πλατφόρμες για τους εκπαιδευτικούς, ξεπερνώντας μεγάλους ανταγωνιστές, όπως η Apple και η Microsoft. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις τα Chromebook αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ της αγοράς της εκπαίδευσης των ΗΠΑ, κάτι το οποίο έχει νόημα αν σκεφτεί κανείς το απλοποιημένο λειτουργικό σύστημα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από εκπαιδευτικούς και μαθητές σε πολύ χαμηλές τιμές.Chromebooks

Έτσι, η Google λανσάρει το Acer Chromebook Spin 11, με μια οθόνη αφής 11,6-ιντσών, επεξεργαστή Intel Celeron και πολλές επιλογές εσωτερικής αποθήκευσης και RAM, οι οποιές φυσικά αλλάζουν και την τιμή.

Στη συνέχεια, υπάρχει το Asus Chromebook Flip C213, το οποίο έρχεται μια σπονδυλωτή κατασκευή που συ τοις άλλοις επιτρέπει άρθρωση 360 μοιρών σε ένα προφυλακτήρα από καουτσούκ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση βλάβης μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κομμάτια που δεν λειτουργούν εύκολα, κάτι πολύ χρήσιμο για τα απρόσεκτα παιδιά.

Και οι δύο συσκευές έρχονται με “world-facing cameras” ώστε οι μαθητές να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Chromebook για πάρουν εύκολα φωτογραφίες και βίντεο. Η κάμερα είναι από την πλευρά του πληκτρολογίου, αλλά όταν αναστρέψετε το Chromebook, η κάμερα στρέφεται προς τα έξω.

Οι συσκευές έρχονται με υποστήριξη γραφίδων Wacom, οι οποίες είναι “στυλό” εξαιρετικά χαμηλού κόστους που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές για να σχεδιάσουν ή να κρατάνε σημειώσεις. Δεν χρειάζονται φόρτιση ή αντιστοίχιση, και μπορούν να μοιραστούν οι μαθητές μεταξύ τους.

Με τις Android εφαρμογές που έρχονται στα Chromebooks σύντομα, θα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χρήστες που θα ενδιαφερθούν για τις συσκευές, καθώς θα αποκτήσουν περισσότερες λειτουργίες.

Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά σίγουρα θα είναι αρκετά χαμηλές και ειδικές για μαθητές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).