Σύλληψη για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ημεδαπού, για υπόθεση «βιος κατασκοπείας»

Σύμφωνα με καταγγελία εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης «υπεκλάπησαν» πληροφορίες εμπιστευτικού περιεχομένου και εμπορικής αξίας (πελατολόγιο, καταστάσεις πωλήσεων και πολιτικής αγοράς, σημαντικούς κωδικούς κτλ) της εταιρείαςcyber-crime

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, για παραβίαση απορρήτων.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, πληροφορικής και διαφήμισης, σε περιοχή της Αττικής, για «βιομηχανική κατασκοπεία» σε βάρος της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος εργαζόταν κατά το παρελθόν στην εταιρεία αυτή, είχε υφαρπάξει – υποκλέψει το σύνολο σχεδόν των απόρρητων εμπιστευτικών πληροφοριών και δεδομένων στις οποίες είχε αποκτήσει πρόσβαση, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Πιο συγκεκριμένα, είχε αποθηκεύσει απόρρητα αρχεία και της εταιρείας σε χώρο φιλοξενίας εκτός των ηλεκτρονικών φακέλων και του ειδικού διακομιστή () της εταιρείας. Με την εξειδίκευση που είχε αποκτήσει στην εταιρία, αντέγραψε, χρησιμοποίησε και παραβίασε στοιχεία και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία συνιστούν επαγγελματικά και επιχειρηματικά απόρρητα της καταγγέλλουσας εταιρείας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διενεργήθηκε χθες (21-10-2014) νομότυπη αστυνομική έρευνα στην οικία του 31χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, διακριβώθηκε η διαχείριση επίμαχου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω του οποίου γινόταν η υποκλοπή εταιρικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών της εταιρείας. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν στοιχεία που αφορούσαν το χώρο φιλοξενίας, όπου σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα της εταιρείας, αποθηκεύονταν απόρρητα αρχεία και δεδομένα της.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) σκληροί ηλεκτρονικών υπολογιστών, τρεις (3) φορητές μνήμες αποθήκευσης και διασύνδεσης (USB), ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικών υπολογιστών και έντυπο , σχετιζόμενο με την υπό έρευνα υπόθεση

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).