Τούρκοι hackers παραμόρφωσαν σελίδα Ρωσικής Πρεσβείας


Η ιστοσελίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στο Ισραήλ παραμορφώθηκε από Τούρκους hackers, που συνεχίζουν τον κυβερνο-πόλεμο εναντίον των ρωσικών αρχών.russian-turkish hackers war

Σύμφωνα με το Ρώσικο ειδησεογραφικό portal Sputnik, το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, και οι hackers άφησαν διάφορα Τούρκικα, διακριτικά στην παραμορφωμένη ιστοσελίδα (russianembassy.org.il).

Οι Ρωσικές αρχές κατέβασαν την ιστοσελίδα, η οποία επανήλθε πρόσφατα στο διαδίκτυο αφού οι IT εντόπισαν και απομάκρυναν το σημείο προέλευσης και αλλοίωσης της.
Σε ένα μήνυμα στο Twitter, η hacking ομάδα Börteçine Siber Tim από το Αζερμπαϊτζάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ο κυβερνο-πόλεμος μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας άρχισε μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ενός Ρώσικου αεροσκάφους που πέρασε από τον εναέριο χώρο της.

Οι Τούρκοι μέχρι στιγμής έχουν παραβιάσει ένα λογαριασμό στο Instagram του Ρώσου Υπουργού Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Nikolay Nikiforov. Συνέχισαν με επιθέσεις DDoS κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Lokomotiv Moskow.
Μέχρι τώρα, ο κυβερνο-πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών είναι μια μονόπλευρη υπόθεση, αφού μόνο οι Τούρκοι πραγματοποιούν διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον της ρωσικής πλευράς.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news