Οι hackers διέρρευσαν τα δεδομένα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Κύπρου

Η ομάδα hacker Medusa διέρρευσε τελικά τα δεδομένα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Κύπρου αφού δεν ικανοποιήθηκε η ζήτηση λύτρων από την Κυβέρνηση Κύπρου.

hack

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου δεν τήρησε την σημερινή τελική προθεσμία που είχε θέσει η ομάδα hackers «Medusa» να πληρώσει λύτρα με αντάλλαγμα τη μη δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Έτσι σήμερα Πέμπτη 20/04/2023, οι hackers δημοσίευσαν στο στην ιστοσελίδα τους στο Dark Web τα δεδομένα που εκλάπησαν. Η ιστοσελίδα τους κάποια στιγμή σήμερα το πρωί κατέρρευσε αλλά επανεμφανίστηκε γύρω στις 13:40 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με την ομάδα να ανακοινώνει ότι τα δεδομένα είχαν διαρρεύσει και πλέον ήταν δυνατή η λήψη τους.

Η ιστοσελίδα της Medusa στο Dark Web είναι αυτή και για να την δείτε απαιτείται η χρήση του περιηγητή Tor Project. Η σχετική ανακοίνωση με την δυνατότητα λήψης των δεδομένων είναι αυτή. Για την λήψη των δεδομένων απαιτείται εγκατάσταση του qTox messager και η ζήτησή τους από εκεί.

medusa cyprous

Το “Dark Web” είναι ένα μέρος του διαδικτύου που προσφέρει ανωνυμία και είναι προσβάσιμο μόνο με εξειδικευμένο λογισμικό όπως το «Tor». Αυτό το λογισμικό δεν λειτουργεί με τις συνήθεις διευθύνσεις .com, αλλά χρησιμοποιεί τις .onion.

Η ομάδα “Μέδουσα” ζήτησε 100.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα με αντάλλαγμα τη μη δημοσιοποίηση των δεδομένων, τα οποία περιελάμβαναν πληροφορίες για φοιτητές, πρώην φοιτητές, αποφοίτους, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, ερευνητές και συνεργάτες. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πλήρωσε τα λύτρα και οι hackers έκαναν πράξη την απειλή τους.

Κύπρος – Hackers 1 – 2 !

Ευχαριστούμε την Chrysa Koukouletsou για την ενημέρωση της είδησης.

hack,hacker,Cyprus,medusa,Κύπρος

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).