Αστυνομία του Hagen: Σταματήστε να ανεβάζετε παιδικές φωτογραφίες

Το αστυνομικό τμήμα του Hagen στη Γερμανία έκανε μια δημοσίευση στο Facebook η οποία έγινε viral αυτή την εβδομάδα.

Η δημοσίευση του Αστυνομικού τμήματος του Hagen απεύθυνε μια επείγουσα έκκληση σε όλους να σταματήσουν την δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών που βάζουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των παιδιών τους.

Hagen

Η πρώτη δημοσίευση έγινε την Τρίτη, και μέχρι την Παρασκευή το πρωί, είχε γίνει share από περισσότερους από 245.000 ανθρώπους.

Η δημοσίευση αναφέρει:

Hören Sie bitte auf, Fotos Ihrer Kinder für jedermann sichtbar bei Facebook und Co zu posten! – Auch Ihre Kinder haben…

Posted by Polizei NRW Hagen on Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Η αστυνομία του Hagen διαπίστωσε ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δημοσιεύουν ελεύθερα στο Facebook φωτογραφίες γυμνών παιδιών, σε πισίνες ή στην παραλία, χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες που μπορεί να εμφανιστούν από τέτοιες εικόνες.

Από το μεταφρασμένο μήνυμα:

” Ίσως μπορείτε βρίσκετε τις φωτογραφίες πολύ χαριτωμένες σήμερα, αλλά το παιδί σας θα τις βρει πολύ ενοχλητικές σε ένα-δύο χρόνια. Ή το παιδί σας μπορεί να πέσει θύμα εκφοβισμού. Ακόμη χειρότερα: κάποιος παιδόφιλος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τέτοιες φωτογραφίες για τους σκοπούς τους, ή να τις δημοσιεύσει αλλού.”

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο μέσος γονιός είναι ναι μεν στοργικός αλλά και αδηφάγος παπαράτσι, ανεβάζοντας συνεχώς φωτογραφίες του παιδιού του στα social media.

Η αστυνομία του Hagen πολύ απλά μας θύμισε κάτι που γνωρίζουμε όλοι, αλλά δυσκολευόμαστε να το κρατήσουμε. Κατηγορούμε πολλές φορές εταιρείες για την συλλογή δεδομένων, κάτι που παραβιάζει την ιδιοτική μας ζωή, και από την άλλη το Facebook ας πούμε είναι γεμάτο με φωτογραφίες που εμφανίζουν πολύ προσωπικές στιγμές.

Τα δεδομένα αυτά δεν χάνονται, και όπως ίσως γνωρίζετε μπορεί να αναλυθούν αποκαλύπτοντας πολύ περισσότερα από οσα νομίζουμε.

Προσοχή λοιπόν με το oversharing ειδικά όταν αφορά τα παιδιά.

Να αναφέρουμε ότι μια μελέτη του The Parent Zone, διαπίστωσε ότι το 17% των γονέων δεν έχουν ελέγξει καθόλου τις ρυθμίσεις απορρήτου τους στο Facebook, ενώ σχεδόν οι μισοί (το 46%) το έχουν ελέγξει μία ή δύο φορές όλες κι όλες. Σύμφωνα με την μελέτη επίσης το Facebook είναι το νούμερο ένα δίκτυο για την ανταλλαγή παιδικών φωτογραφιών.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).