Το νέο Chrome έρχεται με φωνητική αναζήτηση “Ok Google”

Η επόμενη έκδοση του Chrome θα φέρει ένα πολύ πρακτικό χαρακτηριστικό. Θα μας προσφέρει την επιλογή φωνητικής αναζήτησης απλά χρησιμοποιώντας το πρόθεμα “OK Google.” Η νέα έκδοση του Chrome μάλιστα που είναι ακόμα σε μορφή Beta περιέχει το νέο χαρακτηριστικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα το δούμε να έρχεται με την επόμενη σταθερή έκδοση του web browser.

OK Google

“Έχετε δοκιμάσει ποτέ να μαγειρεύετε και να πραγματοποιήσετε κάποια αναζήτηση την ίδια στιγμή – δηλαδή, όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα αλεύρι και θα πρέπει να γνωρίζετε πόσες ουγγιές έχετε βάλει σε ένα φλιτζάνι. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Με την τελευταία έκδοση Chrome Beta, μπορείτε να πραγματοποιήσετε φωνητική αναζήτηση στο Google – χωρίς να είναι απαραίτητη η πληκτρολόγηση, χωρίς κλικ ή να πλύνετε τα χέρια σας,” αναφέρει η Google στο blog της.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, οι χρήστες του Chrome που έχουν ορίσει την προεπιλεγμένη γλώσσα της Google στα Αγγλικά ή στα Αμερικάνικα θα είναι σε θέση με ένα “Ok Google” να ζητήσουν από το πρόγραμμα περιήγησης να αναζητήσει κάτι.

Μέχρι σήμερα αυτό ήταν δυνατό με την εγκατάσταση μιας επέκτασης του Chrome ή πατώντας το κουμπί του μικροφώνου στη γραμμή αναζήτησης, αλλά το χαρακτηριστικό δεν είναι διαθέσιμο στο Chrome από προεπιλογή.

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης στο Chrome Beta, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο Google.com και πατήστε το κουμπί του μικροφώνου. Μια κάρτα θα εμφανιστεί και θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε το “Ok Google.”

ok google

Δείτε πως λειτουργεί

okaygoogtest2

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).