Κρυμμένες φωνητικές εντολές σε βίντεο παραβιάζουν smartphone

Μερικές κρυμμένες φωνητικές εντολές σε ένα βίντεο του είναι αρκετές να παραβιάσουν κάθε κινητή συσκευή () που χρησιμοποιεί ή σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μια ομάδα επτά ερευνητών από τα Πανεπιστήμια της California, Berkeley, και Georgetown επινόησαν μια επίθεση που χρησιμοποιεί παραμορφωμένες φωνητικές εντολές κρυμμένες σε βίντεο του YouTube.
YouTube videos smartphone
Η επίθεση λειτουργεί όταν το θύμα παρακολουθήσει κάποιο “πειραγμένο” στο YouTube που περιέχει κρυφές φωνητικές εντολές. Το βίντεο δεν είναι απαραίτητο να παίζει στην κινητή του συσκευή, αλλά σε οποιαδήποτε κοντινή , smart , tablet ή άλλο smartphone.

Το κινητό συλλέγει τις παραμορφωμένες εντολές, και τα ηχητικά χαρακτηριστικά φιλτραρίσματος που έχει το Siri ή το Now θα καθαρίσουν τους ήχους και θα εκτελέσουν τις εντολές.

Οι ερευνητές έχουν μάλιστα όπως θα δείτε παρακάτω κατέγραψαν την επίθεσης τους σε βίντεο. Το βίντεο δείχνει ότι ορισμένες από τις παραμορφωμένες φωνητικές εντολές είναι εύκολο να τις ακούσει και ένας άνθρωπος με αρκετή προσοχή, αλλά μερικές από τις εντολές είναι αδύνατο να ακουστούν από ανθρώπινο αυτί.

  YouTube δεν ζητάει πλέον premium λογαριασμό για να δείτε 4k

Το είδος των κρυφών εντολών που μπορούν να ενσωματωθούν σε τέτοια βίντεο είναι απλές αναζητήσεις στο Google με οδηγίες λήψης και εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού που τελικά επιτρέπει στον εισβολέα να πάρει τον πλήρη έλεγχο της συσκευής.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες για την επίθεση είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του project.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης

 

Hidden Voice Commands

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).