jobz

«Ιερό πόλεμο» κατά της Google ήθελε ο Steve Jobs

«Ιερό πόλεμο» κατά της ήθελε να κηρύξει ο Steve , ο ιδρυτής της , όπως αποδεικνύεται από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία.

jobz

Τα στοιχεία ήρθαν τώρα στο φως της δημοσιότητας λόγω των όσων αποδείξεων κατέθεσε στο δικαστήριο η Apple στο πλαίσιο της δίκης με αντίδικο τη Samsung για διαφιλονικούμενες πατέντες έξυπνων τηλεφώνων. Αποστέλλοντας το στα 100 κορυφαία στελέχη του, τις σημειώσεις του σχετικά με την ατζέντα του επομένου έτους, του , ως πρώτη προτεραιότητα έθετε τον «πόλεμο» αυτό. Επεξηγώντας την έννοια του όρου, ο -αποβιώσας πλέον- επισήμανε πως θα πρέπει να ανταγωνιστεί η Apple την Google με κάθε δυνατό τρόπο. Επιπλέον, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου μήπως η Apple παρέμενε επί μακρόν προσκολλημένη σε παλαιές επιλογές της.

Είναι ενδεικτική η τότε εκτίμησή του ότι τόσο η Google όσο και η έχουν προχωρήσει μπροστά στην τεχνολογία, αλλά ακόμα δεν το έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει. Επιπλέον, ο Steve Jobs πρότεινε στους έμπιστους συνεργάτες του να συνδέσουν στενά μεταξύ τους όλα τα προϊόντα της Apple, ούτως ώστε να «εγκλωβιστούν» περαιτέρω οι πελάτες στο οικοσύστημα της εταιρείας. Αξίζει να αναφερθεί πως η Apple είναι γνωστή για τη μυστικοπάθεια της. Όπως επισημαίνουν αναλυτές, χάρις στις πολλές δικαστικές της διαμάχες για τα θέματα της πνευματικής της ιδιοκτησίας, δίδονται έγγραφα, τα οποία αποκαλύπτουν την πραγματική άποψη των διοικητικών της στελεχών για τον ανταγωνισμό.

  ΕΕ: χαστούκι στο App Store της Apple και όχι μόνο

Στο ηλεκτρονικό του μήνυμα του 2010 ο Steve Jobs αναφέρεται στο προβάδισμα των Google και Microsoft στην τεχνολογία, πιθανώς εννοώντας το λογισμικό νέφος (cloud). Τον Οκτώβριο του 2011 η Apple υιοθέτησε το iCloud, το οποίο συνιστά διαδικτυακό κόμβο της εταιρείας για όλες τις συσκευές της. Η εν λόγω τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες των συσκευών της Apple να μπορούν να τις συντονίζουν και να τις συγχρονίζουν ηλεκτρονικά. Τότε, το 2010, ήταν ήδη σαφές πως το λειτουργικό πρόγραμμα της Goοgle, το Android, που εγκαθιστά στα έξυπνα τηλέφωνά της η Samsung, θα κυριαρχούσε στην αγορά. Εξ ου και ο Steve Jobs προειδοποίησε ότι η Apple δεν θα προχωρούσε, εάν παρέμενε στη στρατηγική των iTunes για τη συντονισμένη οργάνωση των συσκευών της.

Πηγή: kathimerini.gr

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  1  =