Τα Honda παρουσιάζουν το σφάλμα Y2K22 που φέρνει πίσω τα ρολόγια στο 2002

Τα αυτοκίνητα της έχουν χτυπηθεί με ένα σφάλμα του έτους 2022, γνωστό και ως , το οποίο επαναφέρει το ρολόι του συστήματος πλοήγησης στην 1η Ιανουαρίου 2002, χωρίς κανένα τρόπο να αλλάξει.

honda logo

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, η ημερομηνία στο σύστημα πλοήγησης στα αυτοκίνητα Honda και Acura (που είναι θυγατρική της Honda) θα αλλάξει αυτόματα σε 1η Ιανουαρίου 2002, με επαναφορά της ώρας σε 12:00, 2:00, 4:00 ή άλλες ώρες με βάση το μοντέλο ή πιθανώς την περιοχή που βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Honda και Acura αναφέρουν ότι το σφάλμα Y2K22 επηρεάζει σχεδόν όλα τα παλαιότερα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Honda Pilot, Odyssey, CRV, Ridgeline, και των μοντέλων Acura MDX, RDX, CSX και TL.

Αν και δεν είναι σαφές τι προκαλεί το σφάλμα στα Honda/Acura, το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Exchange χτυπήθηκε από ένα σφάλμα Y2K22 που πάγωσε την παράδοση των email. Το σφάλμα της Microsoft προκλήθηκε από την αποθήκευση της ημερομηνίας σε μια μεταβλητή int32 που έχει όρια στην μέγιστη τιμή της και προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας του λογισμικού.

  Δυνατότητες package tracking μέσα στο Gmail σας

Το ίδιο σφάλμα μπορεί να επηρεάσει τα αυτοκίνητα Honda και Acura. Η εξυπηρέτηση πελατών της Honda είπε ότι το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί μόνο του τον Αύγουστο του 2022, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι διαφορετικό ζήτημα, από αυτό της Microsoft

Βέβαια σαν λύση είναι απαράδεκτη, και πιστεύουμε ότι πολύ δύσκολα η Honda και η Acura θα αναγκάσουν έναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να περιμένει επτά μήνες για μια αυτόματη επιδιόρθωση και ότι πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για το σύστημα πλοήγησης και για την επίλυση του προβλήματος.

Honda,Y2K22

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).