Πως να μαρκάρετε σωστά ένα κείμενο στα Windows

Η Επιλογή κειμένου ή αλλιώς μαρκάρισμα στα είναι εύκολη υπόθεση. Είναι από τις πρώτες που μαθαίνουμε και την χρησιμοποιούμε καθημερινά όχι μόνο στους υπολογιστές μας, αλλά και για τα μας. Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα, απλά κάνετε αριστερό κλικ, κρατάτε πατημένο το πλήκτρο του ποντικιού και το μετακινείτε έως ότου έχετε επισημάνει το κείμενο που επιθυμείτε (είτε όλο το ποντίκι είτε την ρόδα του ποντικιού). Είναι όμως αυτός ο σωστός και ο συντομότερος τρόπος?

microsoft windows 10 tweak security

Οι περισσότεροι χρήστες των Windows γνωρίζουν και χρησιμοποιούν μόνο την παραπάνω διαδικασία, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν τρεις τρόποι να μαρκάρετε ένα κείμενο. Η διαφορά τους είναι στο τρόπο επιλογής και οι που έχετε είναι μαρκάρισμα ανά γράμμα, ανά λέξη και ανά παράγραφο. Η ορθή επιλογή της διαδικασίας μαρκαρίσματος σας γλυτώνει από χρόνο και πιστέψτε μας, από εκνευρισμό.

Επιλογή Κειμένου ανά ένα χαρακτήρα κάθε φορά
Για να επιλέξετε ένα κείμενο ανά ένα χαρακτήρα τη φορά, τοποθετήστε τον κέρσορα σας λίγο πριν από τον χαρακτήρα που θέλετε να ξεκινήσετε, πατήστε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού μια φορά και κρατήστε το πατημένο. Στην συνέχεια σύρετε το ποντίκι πάνω στο κείμενο που θέλετε να επιλέξετε και το μαρκάρισμά σας θα προχωράει κατά ένα χαρακτήρα καθώς κινείτε τον κέρσορα πάνω του.

  Η 0Patch θα υποστηρίξει για άλλα 2 χρόνια τα Windows 7 και Windows Server 2008 R2

Επιλογή Κειμένου ανά μία λέξη κάθε φορά
Για να επιλέξετε κείμενο ανά μία λέξη κάθε φορά, τοποθετήστε τον κέρσορα σας λίγο πριν από την λέξη που θέλετε να ξεκινήσετε, πατήστε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού δύο φορές και κρατήστε το πατημένο. Στην συνέχεια σύρετε το ποντίκι πάνω στο κείμενο που θέλετε να επιλέξετε και το μαρκάρισμά σας θα προχωράει κατά μια λέξη κάθε φορά καθώς κινείτε το κέρσορα επάνω του.

Επιλογή Κειμένου ανά μία Παράγραφο κάθε φορά
Για να επιλέξετε κείμενο ανά μια παράγραφο κάθε φορά, τοποθετήστε τον κέρσορα σας λίγο πριν από την παράγραφο που θέλετε να ξεκινήσετε, πατήστε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού τρεις φορές και κρατήστε το πατημένο. Στην συνέχεια σύρετε το ποντίκι πάνω στο κείμενο που θέλετε να επιλέξετε και το μαρκάρισμά σας θα προχωράει κατά μια παράγραφο κάθε φορά καθώς κινείτε το κένσορα επάνω του.

Οι τρεις αυτοί τρόποι λειτουργούν σε όλες τις εκδόσεις και των Windows που υποστηρίζουν την επιλογή κειμένου.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).