Μαθήματα hacking από τον hacker της Hacking Team


Ο Phineas Fisher, είναι ο hacker που κατάφερε να παραβιάσει τα δίκτυα των Hacking Team και Gamma Group, δύο διεθνείς προμηθευτές λογισμικού επιτήρησης. Ο hacker μόλις κυκλοφόρησε ένα “How-To” βίντεο, αναλύοντας διάφορες hacking τεχνικές. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το YouTube, που κατέβασε το βίντεο σε χρόνο ρεκόρ.hacker

Το βίντεο ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό υλικό εκμάθησης. Ήταν και ένα PoC, που παρουσίαζε βήμα-βήμα το τελευταίο του hack, στην ιστοσελίδα της Sindicat De Mossos d’Esquadra (SME), της ένωσης Αστυνομικών της Ισπανίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που Phineas Fisher κάνει κάτι τέτοιο, αφού μόλις πριν από ένα μήνα, δημοσίευσε ένα λεπτομερή οδηγό παρουσιάζοντας πώς παραβίασε τους διακομιστές της Hacking Team και απέκτησε τα πιο ευαίσθητα δεδομένα τους.

Για το hack στη SME θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Fineas Phisher αμέσως μετά την παραβίαση της ιστοσελίδας της ένωσης Αστυνομικών, και την παραμόρφωσή της, παραβίασε και τον λογαριασμό τους στο Twitter δημοσιεύοντας εικόνες ανθρώπων που χτυπήθηκαν με υπερβολικό ζήλο από τους Ισπανούς Αστυνομικούς.

Σήμερα, επίσης, ο hacker αποκάλυψε ότι παραβίασε μια τράπεζα που δεν ονόμασε και δώρισε 25 Bitcoin (περίπου 11.000 δολάρια) σε ένα ανθρωπιστικό έργο στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.

https://twitter.com/GammaGroupPR/status/733347252605947906

Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για το τελευταίο hack από το παρακάτω link

http://pastebin.com/HbyAKhvB

Video Mirror

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

http://tune.pk/video/6528544/hacking-sindicat-de-mossos-desquadra-catalan-police-union?wide=yes&offset=00:00


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news