Δικογραφία σε βάρος παράνομου site τυχερών παιχνιδιών


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος παράνομου site τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω Internet.dice site

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων, παράνομου στοιχηματισμού και φοροδιαφυγής μέσω του Internet, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος παράνομου site που προσέφερε τυχερά παίγνια και στοιχηματισμό, μέσω Internet, στην xώρα μας.

Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διενέργεια εμπεριστατωμένης ψηφιακής – διαδικτυακής έρευνας, διακριβώθηκε ότι το συγκεκριμένο site, λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια, διαφεύγοντας παράλληλα από τους προβλεπόμενους φόρους προς το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε, ότι η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) του επίμαχου ιστοτόπου εδρεύουν σε χώρα της αλλοδαπής.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε σχετική αλληλογραφία και ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων και την τήρηση του κατάλογου («black list») που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για την διενέργεια τυχόν περαιτέρω ανακριτικών πράξεων, για τους δράστες που βρίσκονται στην αλλοδαπή.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους της αρμοδιότητάς τους, για τον εντοπισμό του ύψους της φοροδιαφυγής και τυχόν νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα η επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERALERT

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

[discourse_connect_client login='Login' redirect=https://forum.iguru.gr]