Αποκρύψτε ή εμφανίστε τη Κορδέλα στην Εξερεύνηση των Windows 8

Στα 8 / 8.1, η Microsoft εισήγαγε την Κορδέλα [Ribbon] στην Εξερεύνηση των Windows, έτσι ώστε οι πολυάριθμες εντολές Explorer να μπορούν να είναι πιο εμφανίσιμες όταν τις χρειάζεστε. Αλλά στους περισσότερους χρήστες δεν τους αρέσει γιατί διανέμει τις εντολές σε πολλαπλές καρτέλες και καταλαμβάνει πολύ κάθετο χώρο. Οι χρήστες προτιμούν να έχουν περισσότερο χώρο στο παράθυρο της Εξερεύνησης [Explorer], και έτσι κάποιοι να έχουν ήδη σκεφτεί, πως μπορούν να κάνουν ελαχιστοποίηση της κορδέλας. Ας δούμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Κορδέλα στην Εξερεύνηση.

Για αυτούς που δεν κατανοούν τι σημαίνει Κορδέλα [Ribbon] παραθέτουμε την παρακάτω εικόνα:

ribbon

Τα Windows 8/8.1 παρέχουν ένα ενσωματωμένο τρόπο για να ελαχιστοποιήσετε την Κορδέλα στο File Explorer. Αρκεί να πατήσετε μόνο τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + F1 σε κάθε ανοιχτό παράθυρο Explorer, και η Κορδέλα θα ελαχιστοποιηθει: Για να εμφανιστεί ξανά, πατήστε τη συντόμευση Ctrl + F1 για άλλη μια φορά.
hide-or-show-explorer-ribbon- Windows 8 Windows 8

Εναλλακτικά, μπορείτε να ελαχιστοποιηθεί με το ποντίκι. Κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Explorer για την ελαχιστοποίηση ή την εμφάνιση της κορδέλας. Ή μπορείτε απλά να κάνετε διπλό κλικ σε οποιαδήποτε στοιχείο από τις καρτέλες της Κορδέλας, και μετά ξανακάντε και πάλι διπλό κλικ για να το επαναφέρετε. Στην ελαχιστοποιημένη κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Κορδέλα όπως ένα μενού μπαρ, όπου θα επανέλθει σε ελαχιστοποιημένη κατάσταση μετά από κάθε μονό κλικ σε μια εντολή.

  Τα 3 καλύτερα δωρεάν λογισμικά για τον έλεγχο των ανεμιστήρων

Windows 8 Windows 8 Windows 8

Άλλος τρόπος είναι να τροποποιήσετε την πολιτικής ομάδας και να  επιβάλλετε στον Explorer να ξεκινά πάντα με την Κορδέλα ελαχιστοποιημένη.
Πατήστε τα πλήκτρα Win + R μαζί στο πληκτρολόγιό σας. Θα εμφανιστεί το παράθυρο Εκτέλεση [Run]. Πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο πλαίσιο Εκτέλεση και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο :

gpedit.msc

hide-or-show-explorer-ribbon-5
Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου του Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

Ρυθμίσεις του χρήστη\Πρότυπα διαχείρισης\Στοιχεία των Windows\Εξερεύνηση αρχείων

Τώρα, εντοπίστε τη ρύθμιση που ονομάζεται Εκκίνηση της Εξερεύνησης Αρχείων με την κορδέλα ελαχιστοποιημένη στο δεξιό τμήμα του παραθύρου και κάντε διπλό κλικ σε αυτό.
Το παράθυρο της διαμόρφωσης της πολιτικής θα ανοίξει. Ενεργοποιήστε το σε κατάσταση “Ενεργοποιημένο” και εφαρμόστε την κατάλληλη για εσάς επιλογή που βρίσκεται κάτω από αυτή.
hide-or-show-explorer-ribbon-6

Η παραπάνω ρύθμιση μπορεί επίσης να γίνει και μέσω της επεξεργασίας του μητρώου.

  1. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου ( Πατήστε Win+R και στο νέο παράθυρο γράψτε Regedit).
  2. Μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\Explorer

    Εάν αυτό το κλειδί δεν υπάρχει, απλά δημιουργήστε το.

  3. Δημιουργήστε ή τροποποιήστε την τιμή 32-bit που ονομάζεται ExplorerRibbonStartsMinimized . Για να ξεκινήσετε Explorer με τη Κορδέλα [Ribbon] πάντα ελαχιστοποιημένη, φέστε το δεδομένο τιμής ExplorerRibbonStartsMinimized ίσον με 3. Για να ξεκινήσετε τον Explorer με τη Κορδέλα [Ribbon] πάντα μεγιστοποιημένη, κάντε το ίσον με 4. Διαγράψτε την παράμετρο ExplorerRibbonStartsMinimized για να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά.
    hide-or-show-explorer-ribbon-7
  Πως να μην πέσετε θύμα SIM Swapping

Έτσι μπράβο. Τώρα μπορείτε να ρυθμίσετε τη συμπεριφορά της Κορδέλας σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  33  =  43