Πως να παρακάμψετε τα χρονικά όρια ενός δημόσιου Wi-Fi

Γνωρίζετε ότι αρκετά καταστήματα προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi στους πελάτες τας, όπως γνωρίζετε ότι αρκετά από αυτά χρησιμοποιούν χρονοδιακόπτες για να περιορίσουν την πρόσβαση μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αν εσείς όμως χρειάζεστε περισσότερο χρόνο πέρα από τον επιτρεπόμενο, μπορείτε πολύ απλά να παρακάμψετε τα όρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε την MAC διεύθυνση του υπολογιστή σας.

Wi-Fi

Βασικά, η διαδικασία είναι αρκετά απλή, υπάρχουν μάλιστα αρκετά scripts που το κάνουν αυτό. Εδώ όμως θα χρησιμοποιήσουμε μια απλή εφαρμογή όπως το MAC Makeup. (Μπορείτε να το κατεβάσετε και από εδώ αν δεν το βρίσκετε στην επίσημη ιστοσελίδα) Η εφαρμογή θα αλλάζει τη διεύθυνση MAC του υπολογιστή σας και θα έχετε συνεχή πρόσβαση στο Wi-Fi που δίνει περιορισμένη χρονική πρόσβαση. Ακόμη και η αλλαγή ενός μόνο αριθμού θα κάνει την διαφορά. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και μόνοι σας.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες εφαρμογές κάπως πιο ύπουλες:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για να ανακαλύψετε τα WiFi που υπάρχουν γύρω σας όπως τη Cain & Able, και το NetStumbler που ανακαλύπτει το MAC άλλων υπολογιστών που χρησιμοποιούν το WiFi (πληρωμένο ή μη). Μόλις ανακαλύψετε διευθύνσεις MAC μπορείτε να αντιγράψετε τη διεύθυνση στον δικό σας υπολογιστή. Αυτό θα σας δώσει δωρεάν Wi-Fi σε ξενοδοχεία και άλλες αμειβόμενες Wi-Fi τοποθεσίες.

  Wikileaks Vault 7: είπατε κάτι για ασφάλεια;

Αν και δεν συνιστούμε να κλέψετε την πρόσβαση κάποιου άλλου, είναι ένα καλό τέχνασμα για να έχετε στο μανίκι σας, αν είστε σε δύσκολη θέση ή απλά πρέπει να παρατείνετε την προθεσμία σας στο αγαπημένο σας καφέ.

Προσοχή δεν το συνιστούμε.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  84  =  86