Huawei πωλήσεις και κέρδη ρεκόρ το 2013

Η Huawei, κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (), ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα του , καταγράφοντας ρεκόρ πωλήσεων και καθαρών κερδών. Σημειώνοντας ενισχυμένα αποτελέσματα σε όλους τους επιχειρησιακούς της τομείς, πέτυχε σταθερή αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 8,5% σε σχέση με πέρυσι στα CNY239 δισ. ( 39,5 δισ.) ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε CNY21 δισ. (USD 3,5 δισ.).  

Huawei
Eric Xu, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei:
“Στόχος μας η δημιουργία ενός κόσμου όπου όλοι θα είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους”

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2013 ο Rotating & Acting CEO της Huawei δήλωσε «Χάρη στο ευνοϊκό παγκόσμιο μακροοικονομικό και κλαδικό περιβάλλον, καθώς και την αποτελεσματική υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, η Huawei πέτυχε τους επιχειρησιακούς της στόχους για το 2013». Συνέχισε λέγοντας πως «H Huawei δεν ήταν ποτέ πιο στενά συνδεδεμένη με τον κόσμο από ό, τι είναι τώρα. Αυτό το υψηλό επίπεδο διασύνδεσης έχει δύο παραμέτρους. Πρώτον, οι ICT έχουν αναπτυχθεί σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές, βοηθώντας πάνω από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους να συνδεθούν με τον κόσμο, να επικοινωνήσουν οποιαδήποτε στιγμή, καθώς και να αποκτήσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες οπουδήποτε και με τον πλέον εύκολο τρόπο. Δεύτερον, αυτός ο συνδεδεμένος κόσμος αναμορφώνει πολιτικές, όπως επίσης προάγει την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την παραγωγή με εξαιρετική ταχύτητα και δύναμη.»

Η σημαντική παρουσία της εταιρείας παγκοσμίως συνετέλεσε στη σταθερή και συνεχή ανάπτυξη στα δίκτυα μεταφοράς, καθώς και στα επιχειρηματικά και καταναλωτικά προϊόντα. Το 2013, ο τομέας δικτύων μεταφοράς της Huawei παρουσίασε σταθερή πορεία, επιτυγχάνοντας πωλήσεις ύψους CNY166.5 δισ. (USD27,5 δισ.) και σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 4,0% σε σχέση με το . Τα έσοδα του τομέα επιχειρηματικών και καταναλωτικών προϊόντων αυξήθηκαν σημαντικά κατά 32,4% και 17,8% και διαμορφώθηκαν σε CNY15.2 δισ. (USD2,5 δισ.) και CNY57.0 δισ. (USD9,4 δισ.) αντίστοιχα. Η Huawei κέρδισε το 65% των εσόδων της από αγορές εκτός Κίνας το 2013, ενώ στην κινεζική αγορά, οι πωλήσεις της Huawei διαμορφώθηκαν σε CNY84 δισ. (USD13,9 δισ.) αυξημένες κατά 14,2%.

  MOSS από την Modular Robotics, φτιάξτε το δικό σας ρομπότ χωρίς γνώσεις προγραμματισμού

Η συνεχής καινοτομία είναι απαραίτητη προυπόθεση για την αποτελεσματική ανάπτυξη. Το 2013, η Huawei επένδυσε CNY30,7 δισ. (USD5,1 δισ.) στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, το οποίο αποτελεί περίπου το 12,8% του κύκλου εργασιών της. Οι συνολικές επενδύσεις της Huawei σε R&D τα τελευταία 10 έτη υπερβαίνουν τα CNY151 δισ. (USD24,9 δισ.). Η Huawei καινοτομεί στη βάση των αναγκών των πελατών της, ενώ στόχος είναι να αυξήσει τις επενδύσεις της στις βασικές επιστημονικές και μηχανολογικές τεχνολογίες, όσο είναι απαραίτητο για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στον τομέα ICT.

Ο κύριος Xu συνεχίζοντας δήλωσε: «Με στόχο να προσαρμοστούμε στις τάσεις του μέλλοντος, δημοσιεύσαμε πέρισυ την αρχιτεκτονική δικτύου SoftCOM προκειμένου να αναπτύξουμε προϊόντα και λύσεις ICT. Στο μέλλον θα έχουμε έναν καλύτερα συνδεδεμένο κόσμο, όπου ο καθένας θα μπορεί να μοιραστεί τα πάντα. Μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, θα δημιουργήσουμε το πιο αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα logistics παγκοσμίως για να εξασφαλίσουμε πλήρη συνδεσιμότητα μεταξύ των ανθρώπων, των ανθρώπων με τα πράγματα, και των πραγμάτων μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο θα διευκολύνει την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών. Εμείς θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα όνειρά μας, να δίνουμε ώθηση στην καινοτομία, όπως επίσης και να επιταχύνουμε την εξέλιξη των τεχνολογιών, της βιομηχανίας, και της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερα συνδεδεμένο κόσμο».

  Αποκλειστικό Κυκλοφόρησε το Windows XP Unofficial Service Pack 4 RC

Για το , η Huawei προβλέπει αυξανόμενη διείσδυση των υπερ-ευρυζωνικών και κινητών δικτύων, ιδίως των LTE, ως μια σημαντική στρατηγική ευκαιρία. Τα θα είναι άλλος ένας βασικός τομέας για την εταιρεία, καθώς γίνονται όλο και περισσότερο μια εγγενής ανάγκη των «ψηφιακών ιθαγενών» και επέκταση των αισθητηρίων οργάνων των ανθρώπων. Το ICT μετατρέπεται σε ένα σύστημα παραγωγής και βασική λειτουργία για τις επιχειρήσεις, οδηγούμενο από τη μετατροπή των υφιστάμενων συστημάτων πληροφορικής και την ανασυγκρότηση των παραδοσιακών βιομηχανιών προς την ψηφιακή εποχή.

Ο Eric Xu τέλος σημείωσε, «Το 2014 σηματοδοτεί μια νέα αρχή, όχι μόνο για την Huawei, αλλά και για ολόκληρο τον κλάδο. Η Huawei εξακολουθεί να είναι μια νέα εταιρεία, και ο κλάδος των ICT ανθεί. Ένας συνδεδεμένος κόσμος γεννά ευκαιρίες πέρα από τη φαντασία μας. Παρόλο που συνεχίζουμε να ακολουθούμε μια πιο εστιασμένη στρατηγική και μια πιο λιτή μορφή διοίκησης, το 2014 θα εργαστούμε ακόμη πιο στοχευμένα για να επιτύχουμε σταθερή ενίσχυση που θα θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη της εταιρείας κατά τα επόμενα 10 χρόνια. Πρωταρχικός στόχος είναι η κατάκτηση της ηγετικής θέσης στον τομέα των επιχειρηματικών προϊόντων».

Τα ετήσια αποτελέσματα της Huawei, που έχουν ελεγχθεί από τους ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές της εταιρείας KPMG, περιγράφονται στον ετήσιο απολογισμό της εταιρείας για το 2013. Μπορείτε να βρείτε τον ετήσιο απολογισμό στη διεύθυνση: http://www.Huawei.com/en/annualreport2013

(Συναλλαγματική ισοτιμία: 1USD = 6.0569 CNY στις 31 Δεκεμβρίου 2013)

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  4  =