Σφάλμα στις έξυπνες λάμπες Hue της Philips εκθέτει το WiFi δίκτυό σας στους hackers

Όσοι από εσάς διαθέτουν μία έξυπνη λάμπα Hue της εταιρείας Philips ας διαβάσουν αυτό το άρθρο για να προστατευθούν από την πιθανότητα να πέσουν θύματα hackers.

Hue

Με τις έξυπνες συσκευές να έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή ζωή μας, οι κίνδυνοι παραβίασης δεδομένων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Οι hackers δεν προσπαθούν πλέον να παραβιάσουν τον υπολογιστή σας αλλά βρίσκουν νέες οδούς μέσω των έξυπνων συσκευών. Ένα τέτοιο παράδειγμα μας υπόδειξαν ερευνητές που αυτή την φορά βρήκαν τρωτά σημεία στην Hue Smart Light Bulbs της Philips.

Ερευνητές της Check Point αποκάλυψαν σήμερα μια νέα ευπάθεια, υψηλής σοβαρότητας, που επηρεάζει τους λαμπτήρες Hue Smart Light της Philips. Η ευπάθεια αυτή με κωδική ονομασία CVE-2020-6007, μπορεί να δώσει σε hackers την δυνατότητα από απόσταση 100 μέτρων να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα στοχευμένο δίκτυο WiFi.

Η υποκείμενη ευπάθεια βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο η Philips εφάρμοσε το πρωτόκολλο επικοινωνίας Zigbee στον έξυπνο λαμπτήρα της. Το ZigBee είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη ασύρματη τεχνολογία, που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε κάθε συσκευή να επικοινωνεί με οποιαδήποτε άλλη συσκευή στο δίκτυο. Το πρωτόκολλο έχει ενσωματωθεί σε δεκάδες εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Echo, Samsung SmartThings, Belkin Emo και πολλά άλλα.

Οι ερευνητές δεν αποκάλυψαν πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες της ευπάθειας, ώστε να δώσουν εύλογο χρόνο στους κατασκευαστές που έχουν επηρεαστεί να εφαρμόσουν επιδιορθώσεις. Ωστόσο μοιράστηκαν ένα βίντεο που έδειξε την επίθεση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο σενάριο επίθεσης οι hackers χρησιμοποιούν ένα γνωστό bug (που έχει εντοπιστεί στο παρελθόν), για να πάρουν τον έλεγχο της Hue λάμπας. Αυτό καθιστά τη συσκευή ‘απρόσιτη’  στην εφαρμογή ελέγχου των χρηστών, αναγκάζοντας τους να διαγράψουν τη λάμπα και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να συνδεθούν ξανά μαζί της.

Η εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο σκανάρει την περιοχή ελέγχοντας για την ύπαρξη έξυπνων συσκευών και έτσι ανακαλύπτει την ελεγχόμενη από τον hacker έξυπνη λάμπα με ενημερωμένο firmware. Ο χρήστης την προσθέτει ξανά στο δίκτυό του.

Οι hackers εκμεταλλεύονται, στη συνέχεια, τα τρωτά σημεία του πρωτοκόλλου ZigBee για να υπερφορτώσουν την προσωρινή μνήμη της σύνδεσης Hue λάμπας – κινητού τηλεφώνου – δικτύου, επιτρέποντάς τους να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη διασύνδεση αυτή. Από εκεί και πέρα οι hackeres μπορεί να χρησιμοποιήσουν το κακόβουλο λογισμικό για να διεισδύσουν στο δίκτυο.

Η Check Point ανέφερε αυτά τα τρωτά σημεία στην Philips και στην Signify, ιδιοκτήτρια της μάρκας Philips Hue , τον Νοέμβριο του 2019, οι οποίες μόλις τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν ένα ενημερωμένο, patched firmware για τη συσκευή.

Εάν δεν έχετε ενεργοποιημένη η δυνατότητα αυτόματης λήψης ενημέρωσης firmware, σας συνιστούμε να το εγκαταστήσετε άμεσα με μη αυτόματο τρόπο, και ταυτόχρονα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, ώστε να ανανεώνονται οι μελλοντικές ενημερώσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).