I2P: Tor; Όχι ευχαριστώ! To Dark Web μεταναστεύει

Το Internet Project (I2P) είναι ένα ανώνυμο network layer το οποίο επιτρέπει peer to peer επικοινωνία.

Οι ανώνυμες συνδέσεις επιτυγχάνονται με την κρυπτογράφηση της επισκεψιμότητας του χρήστη (με χρήση end-to-end κρυπτογράφησης) και την αποστολή μέσω ενός δικτύου εθελοντών με περίπου 55.000 υπολογιστές που διανέμουν σε όλο τον κόσμο.

Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού πιθανών διαδρομών που μπορεί να μεταφέρει τα δεδομένα, ένα μάλλον απίθανο η παρακολούθηση μιας συγκεκριμένης σύνδεσης από κάποιο τρίτο μέρος.

Το λογισμικό που υλοποιεί αυτή τη διεργασία ονομάζεται “I2P router” και ένας υπολογιστής που τρέχει το συγκεκριμένο λογισμικό ονομάζεται “I2P node”. Το I2P είναι ένα ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό, και δημοσιεύεται κάτω από πάρα πολλές άδειες.

I2P

Η Libertas είναι η πρώτη υπόγεια αγορά, που εγκατέλειψε εντελώς το δίκτυο Tor για το I2P.

Οι τελευταίες επιτυχίες των Αρχών στην και παρακολούθηση των  χρηστών Tor επέβαλε στους κυβερνοεγκληματίες να αναζητήσουν εναλλακτικές πλατφόρμες για τις δραστηριότητές τους. Σύμφωνα με το ZDNet, τουλάχιστον μία υπόγεια αγορά έχει ήδη μεταναστεύσει από το Tor στο Invisible Internet Project (I2P).

Η Libertas Market, μια ιστοσελίδα που διαθέτει παράνομα προϊόντα, είναι η πρώτη υπόγεια αγορά που εγκατέλειψε εντελώς τον Tor για το I2P.

“Το δίκτυο Tor δεν είναι κατάλληλο για κρυφές υπηρεσίες λόγω της ύπαρξης τρωτών σημείων που επιτρέπουν επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών. Αυτά τα τρωτά σημεία επιτρέπουν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να καθορίζουν ποιες κρυφές υπηρεσίες επιτρέπεται να λειτουργήσουν.”

Οι χρήστες των υπόγειων αγορών προτρέπουν εδώ και καιρό για την εγκατάλειψη του Tor πολύ πριν η Libertas Market αποφασίσει τελικά να κάνει αυτό το βήμα.

Κουρασμένοι από τις ατέλειωτες επιθέσεις DDoS και τη συνεχή δυσκολία πρόσβασης των χρηστών, πολλοί χρήστες ζήτησαν από τους διαχειριστές της Dream Market, της Wall Street Market, της Cryptonia και της Empire Market να στραφούν στο I2P. Χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα προσπάθειες να αλλαγής από το Tor στο I2Ρ έχουν γίνει ήδη, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μετά όμως από το κλείσιμο και των AlphaBay, Hansa Market και RAMP το καλοκαίρι του 2017, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες προσπάθησαν να ενθαρρύνουν περισσότερο τους διαχειριστές των ναρκο-αγορών να αλλάξουν το δίκτυο σε I2P.

Εδώ να αναφέρουμε ότι μετά την κίνηση της Libertas Market, αναμένουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι. Κατά καιρούς πολλά είχαν ακουστεί για το δίκτυο Tor και την Αμερικάνικη κυβέρνηση που φαίνεται να είναι στους σπόνσορες του project.

Λίγα λόγια για τις φήμες του Tor

Το Tor project, είναι ένας ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, γνωστό και σαν “NSA-proof” ή ένα portal για το “Dark Web”. Το project αναφέρεται από μερικούς ότι είναι 100% χρηματοδοτούμενο από την αμερικανική κυβέρνηση, Για παράδειγμα δείτε τα έγγραφα που παρουσίασε ο ερευνητής δημοσιογράφος και συγγραφέας Yasha Levine.

Το Tor, ξεκίνησε το 2001, και χρησιμοποιεί την αποκαλούμενη τεχνολογία “onion routing” που αναπτύχθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 1998 για την παροχή ανωνυμίας στα δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούσαν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).