Ιαπωνία: η κυβέρνηση θέλει να κλείνει εξ αποστάσεως τα κλιματιστικά

Η Japan Today αναφέρει ότι σε μια συνάντηση στις 2 Νοεμβρίου, η Υποεπιτροπή Εξοικονόμησης Ενέργειας του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αποφάσισε να ξεκινήσει συζητήσεις ομάδων εργασίας με στόχο να αποκτήσει τη δυνατότητα να κλείνει εξ αποστάσεως ιδιόκτητα κλιματιστικά/θερμαντικές μονάδες.

air conditioner

Ο στόχος φυσικά είναι να μειωθεί η χρήση ενέργειας κατά τη διάρκεια των αναμενόμενων ελλείψεων ενέργειας, κάτι που η επιτροπή εξετάζει με αυξανόμενη ανησυχία καθώς η Ιαπωνία προσπαθεί να στραφεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή ενέργεια.

Όμως η ποσότητα που παράγεται μπορεί να επηρεαστεί από το καθημερινό κλίμα καθιστώντας πολύ δύσκολη τη σταθεροποίηση της συνολικής διαθέσιμης ισχύος. Το υπουργείο αναφέρει ότι η χρήση των AC αντιπροσωπεύει περίπου το 30 τοις εκατό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών στην Ιαπωνία.

Από τεχνική άποψη, το σχέδιο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εφαρμοστεί.

Τα διαθέτουν τηλεχειριστήρια, επομένως οι εξωτερικές είσοδοι δεν αποτελούν πρόβλημα και πολλά μοντέλα επιτρέπουν πλέον στον ιδιοκτήτη να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το σύστημα ή να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας μέσω του Διαδικτύου.

  Essential NetTools 4.4 Build 302 δωρεάν για όλους

Ζητώντας από τους κατασκευαστές να επεκτείνουν αυτή την πρόσβαση σε κυβερνητικούς ρυθμιστικούς οργανισμούς και παραχωρώντας τους τέτοιες λειτουργίες, το σχέδιο του υπουργείου θα μπορούσε να εφαρμοστεί εύκολα στην πράξη ειδικά για τα AC που συνδέονται στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Japan Today, η επιτροπή εργάζεται επί του παρόντος με βάση την ιδέα ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να κλείνει τα AC μόνο εάν οι ιδιοκτήτες τους έχουν συμφωνήσει να παραχωρήσουν αυτήν την εξουσία.

air condition,κλιματιστικά

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  87  =  92