Επιστήμονες κατάφεραν να διαχωρίσουν το DNA διδύμων

Λιώσιμο του DNA; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μέχρι και σήμερα η είχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον εντοπισμό των υπόπτων που είναι πανομοιότυπα δίδυμοι (ομοζυγωτικοί διδύμοι).

Στο μέλλον όμως θα μπορούν να είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί, καθώς Βρετανοί ανέπτυξαν μια τεχνική που λιώνει το DNΑ για να προσδιορίσει τις υπάρχουσες διαφορές. DNA twins

Οι Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να διαχωρίσουν το DNA πανομοιότυπων διδύμων, δηλαδή ατόμων που προέρχονται από το ίδιο γονιμοποιημένο ωάριο και έχουν ουσιαστικά, πανομοιότυπη γενετική αλληλουχία.

Η των επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θέρμανση των γονιδίων τους δεσμούς υδρογόνου που σχηματίζονται ανάλογα με το περιβάλλον και τις συνήθειες ενός ατόμου.

Αν οι δίδυμοι δεν ζουν ακριβώς την ίδια ζωή, τα ομόλογα αυτά θα σπάσουν σε διάφορα θερμοκρασίας και γρήγορα μπορούν να προσδιορίσουν ποιος είναι ποιος.

Η τεχνική αυτή απαιτεί ένα σχετικά μεγάλο δείγμα DNΑ, και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν υπάρχει μόνο μία ελάχιστη ποσότητα γονιδίων από τη σκηνή ενός εγκλήματος, σύμφωνα με το Εngadget.

Ωστόσο, χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να ένα καλό αποτέλεσμα.

Όταν η τεχνολογία φθάσει σε επίπεδο άμεσης εφαρμογής, οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούν άνετα να προσδιορίσουν τον εγκληματία δίδυμο.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).