Το Ingenuity της NASA χρειάζεται ενημέρωση λογισμικού πριν από τη δοκιμή πτήσης

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το της που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη, χρειάζεται ενημέρωση λογισμικού πριν από τη δοκιμή πτήσης!

Όλα τα είχαμε ακούσει αλλά το να στείλεις ένα μηχάνημα σε ξένο πλανήτη και με το καλημέρα να χρειάζεται αναβάθμιση, νομίζουμε ότι ξεπερνάει και τα καμώματα των Windows. Η ομάδα πίσω από το ελικόπτερο Ingenuity της NASA, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ένα «ζήτημα ακολουθίας εντολών» με το λογισμικό ελέγχου πτήσης.

Αφού εξέτασε τα δεδομένα σε μια προηγούμενη δοκιμή στην Γη, η ομάδα της NASA έφτιαξε ένα σχέδιο πτήσης για να την προετοιμάσει να πετάξει το ελικόπτερό της στον Άρη. Ενώ στηνόταν το χρονοδιάγραμμα για τη δοκιμή πτήσης του, η ομάδα τροποποιεί και επανεγκαθιστά το λογισμικό ελέγχου πτήσης του copter για να αντιμετωπίσει ένα “ζήτημα ακολουθίας εντολών”!!.

Από την άλλη, όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε κάνει λάθος σε μία ή δύο εγκαταστάσεις λογισμικού στην ζωή μας, γιατί όχι και η NASA; Λογικά, η ομάδα θα δοκιμάσει το νέο λογισμικό εδώ πρώτα, στην ΓΗ, και μετά θα το ανεβάσει ασύρματα σε απόσταση πάνω από 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα, στο πρώτο όχημα που θα επιχειρήσει πτήση με κινητήρα σε άλλο πλανήτη. Ελπίζουμε να ορίσει ημερομηνία για περισσότερες δοκιμές την επόμενη εβδομάδα.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).