Ηνωμένο Βασίλειο σύνοδος κορυφής για να προλάβουμε τον Terminator

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι θα φιλοξενήσει το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης αυτό το φθινόπωρο. Στη σύνοδο κορυφής θα συναντηθούν βασικές χώρες, κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και ερευνητές για να συζητήσουν μέτρα ασφαλείας για την αξιολόγηση και την παρακολούθηση των πιο σημαντικών κινδύνων που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη.

“Η τεχνητή νοημοσύνη έχει απίστευτες δυνατότητες να μεταμορφώσει τη ζωή μας προς το καλύτερο”, δήλωσε ο Rishi Sunak, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. “Αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αναπτύσσεται και ται με τρόπο που να είναι ασφαλής”.

“Πολλές φορές στην ιστορία έχουμε εφεύρει νέες τεχνολογίες που μας αλλάζουν και τις έχουμε αξιοποιήσει για το καλό της ανθρωπότητας. Αυτό πρέπει να κάνουμε ξανά”.

“Καμία χώρα δεν μπορεί να το κάνει αυτό μόνη της. Θα απαιτήσει παγκόσμια προσπάθεια. Αλλά με την τεράστια τεχνογνωσία και τη δέσμευσή μας σε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό διεθνές σύστημα, το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταθεί μαζί με τους συμμάχους μας για να πρωτοστατήσουν”.

Οι κίνδυνοι από την τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύπλευροι και φτάνουν μέχρι την επιστημονική φαντασία. Ο πιο συνηθισμένος κίνδυνος από την τεχνητή νοημοσύνη αυτή τη στιγμή είναι ότι μπορεί να παράγει ψευδείς πληροφορίες.

terminator

Το OpenAI εργάζεται σε μια μέθοδο επεξ που επικυρώνει τη λογική σε κάθε στάδιο για τη μείωση ψευδών ειδήσεων, αλλά αυτό το μοντέλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη σε ευρεία χρήση. Εκτός από αυτό το πρόβλημα, το AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κακόβουλους χρήστες για τη δημιουργία κώδικα κακόβουλου λογισμικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις.

Αν και δεν είναι πραγματικά ένα πρόβλημα ασφάλειας της τεχνητής νοημοσύνης, η κατάσταση γύρω από την ανάληψη θέσεων εργασίας από την τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι άλλο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθούν οι πολιτικοί.

Πριν από την ανακοίνωση αυτής της συνόδου κορυφής, ο σύμβουλος του Rishi Sunak για την τεχνητή νοημοσύνη, Matt Clifford, είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να γίνει πολύ ισχυρή μέσα σε μόλις δύο χρόνια εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, καθιστώντας προφανώς πολύ δύσκολο για τον άνθρωπο να τον ελέγξει.

Αν και ένα σενάριο Terminator AI μοιάζει με επιστημονική φαντασία αυτή τη στιγμή και πιθανότατα θα είναι για περισσότερα από δύο χρόνια, είναι καλή ιδέα οι κυβερνήσεις να εξετάσουν όλους τους πιθανούς κινδύνους πριν να είναι πολύ αργά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Terminator

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).