Διαθέσιμο το packaging εργαλείο MSIX για insiders

Το MSIX είναι μια ολοκαίνουργια μορφή συσκευασίας εφαρμογών που δημιουργήθηκε από τη Microsoft. Η έκδοση Φεβρουαρίου 2019 είναι διαθέσιμη για δοκιμές, σε όσους θέλουν να γίνουν στο πρόγραμμα της εταιρείας.

msix

Το MSIX είναι ένα νέο packaging εργαλείο, που συνδυάζει τις δυνατότητες της μορφής που χρησιμοποιείται από τις εφαρμογές Store (.appx) και την κλασική μορφή συσκευασίας αρχείων MSI της Microsoft. Η νέα μορφή MSIΧ υποστηρίζει όλους τους τύπους εφαρμογών των Windows, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών επιφάνειας εργασίας (Win32), των εφαρμογών .NET και των εφαρμογών αποθήκευσης (UWP) που χρησιμοποιούν το AppX.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η μορφή του πακέτου MSIΧ:

  • Κληρονομεί τις λειτουργίες του UWP.
  • Υποστηρίζει την προσαρμογή των εφαρμογών.
  • Διαθέτει περισσότερες επιλογές ασφάλειας των πακέτων.
  • Υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές των Windows.

Το MSIX επιτυγχάνει, επίσης, τη μορφή συσκευασίας και διανομής που χρησιμοποιείται από το App-V. Αυτή η μορφή συσκευασίας εφαρμογών δύναται να μετατραπεί με το Desktop App Converter, το οποίο επιτρέπει τη συσκευασία κλασικών εφαρμογών Win32 για ανάπτυξη μέσω του Microsoft Store.

Όπως το Desktop App Converter, και οι εφαρμογές MSIX μπορούν να έχουν updates και είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να καταργηθούν. Όταν απεγκαθιστάτε μια τέτοια εφαρμογή, όλα τα συστατικά της θα αφαιρεθούν χωρίς να αφήσει δεδομένα στον υπολογιστή σας. Πλην όμως το κόστος είναι ότι έρχεται σαν ένα μεγαλύτερο μέγεθος πακέτου της εφαρμογής.

Το εργαλείο MSIΧ σάς δίνει τη δυνατότητα να ενημερώσετε τα υπάρχοντα πακέτα εφαρμογών win32 στη μορφή MSIΧ. Η πρώτη έκδοση του MSIX Packaging Tool Insider είναι πλέον διαθέσιμη.

Η έκδοση Φεβρουαρίου του Insider Program, δηλαδή η Release v1.2019.226.0, περιλαμβάνει μια σειρά από νέες λειτουργίες και βελτιώσεις ποιότητας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες της έκδοσης από εδώ. Και μπορείτε να συμμετάσχετε εδώ στο Πρόγραμμα Insider από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).