Η Google διαθέτει σε όλους το νέο .dev domain


Το domain .dev της Google είναι πλέον ανοικτό από σήμερα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να κατοχυρώσει και να αγοράσει ένα όνομα με αυτήν την κατάληξη.

domain

Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της νέας περιοχής domain από την Google και η εταιρία το διέθεσε στην αγορά προβλέποντας ότι το .dev θα συνδυαστεί ως ένας ειδικός χώρος για προγραμματιστές και τεχνολογία. Ίσως ένας τομέας για προβολή εργαλείων, γλώσσες προγραμματισμού, blogs και πολλά άλλα.

Για να διεκδικήσετε ένα .dev domain, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε σε ένα καταχωρητή της επιλογής σας. Και η ίδια η Google φυσικά, είναι μια επιλογή, αφού και αυτή πουλάει το συγκεκριμένο domain.

Ως bonus η Google προσφέρει δωρεάν ένα domain .dev σε οποιονδήποτε υπέβαλε αίτηση για εισιτήριο στην εκδήλωση Google I/O που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Μάιο. Όχι, μην τρέχετε να υποβάλετε αιτήσεις. Οι εγγραφές έχουν κλείσει.

Τα domains .dev θα είναι από προεπιλογή ασφαλή, καθώς όλοι θα χρειάζονται HTTPS και η Google έχει ήδη μεταφέρει πολλούς από τους δικούς της ιστότοπους (συμπεριλαμβανομένων των web.dev, opensource.dev και flutter.dev) στον νέο τομέα.

Το διαδίκτυο όσο αναφορά το θέμα των dοmains έχει προχωρήσει πολύ από τις ημέρες που υπήρχαν μόνο τα .com, .org και .net. Τώρα, μπορείτε να πάρετε τομείς που τελειώνουν σε .cool ή .ninja ή .guru κλπ. Η ποικιλία όλων αυτών των dοmains μπορούν να δώσουν στους αρχάριους επισκέπτες μια καλύτερη ιδέα για το τι είναι ο ιστότοπός σας.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news