Το Insight της NASA παραδίδει την πρώτη σαφή φωτογραφία του από τον Άρη

Μετά την χθεσινή επιτυχημένη προσεδάφιση του διαστημοπλοίου Insight της μας ήρθε και η πρώτη σαφής εικόνα του κόκκινου πλανήτη.

Insight

Η προσεδάφιση ήταν επιτυχής. Οι ηλιακοί συλλέκτες του Insight άνοιξαν και προσέδωσαν ηλεκτρική ενέργεια στα συστήματα του. Το διαστημόπλοιο απέστειλε άμεσα μερικές φωτογραφίες του χώρου προσεδάφισης που μεταδόθηκαν μέσω ενός άλλου επισκέπτη στον Άρη: του orbiter.

Παρόλο που αναμένεται να χρειαστούν δύο με τρεις μήνες για την πλήρη ανάπτυξη όλων των μηχανισμών του διαστημοπλοίου, αυτή η εικόνα προήλθε από την Instrument Deployment Camera, η οποία είναι τοποθετημένη σε ρομποτικό βραχίονα.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν και άλλες δύο διαθέσιμες εικόνες που έχουν ληφθεί από τη ίδια φωτογραφική , οι οποίες δείχνουν πόση ρύπανση και σκόνη σηκώθηκε κατά την προσεδάφιση. Ενώ οι εικόνες είναι συναρπαστικές, οι επιστήμονες της NASA πανηγυρίζουν για το πλήρη άνοιγμα των ηλιακών συλλεκτών των 7 ποδιών καθώς θεωρείται το πιο σημαντικό μέχρι στιγμής γεγονός, αφού μπορούν να παράσχουν ηλεκτρική ενέργεια μέχρι 700 watts σε μια ηλιόλουστη ημέρα.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =