Ευπάθεια στα chips της Intel: ενδέχεται να επηρεάζονται AMD και ARM


Η είδηση ​για ένα ελάττωμα ασφαλείας που υπάρχει στα chips της Intel κυκλοφόρησε χθες. Το κενό στην ασφάλεια θα μπορούσε να αφήσει ευάλωτα εκατομμύρια υπολογιστές, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα ελάττωμα που επηρεάζει και άλλες εταιρείες εκτός της Intel.

Αρχικά εντοπίστηκε από το Register, σαν μια ευπάθεια kernel αφήνει υπολογιστές με επεξεργαστές Intel ευάλωτους σε hackers. Αν και υπάρχει μια πρώτη αποτύπωση της ευπάθειας και ένα πρώτο patch, η ιστοσελίδα Register αναφέρει ότι το συγκεκριμένο patch θα μπορούσε να επιβραδύνει τους υπολογιστές κατά 30%.Intel

Το ελάττωμα ενδέχεται να επιτρέπει σε κακόβουλα προγράμματα να διαβάζουν πληροφορίες σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης από “ασφαλή μέρη” της μνήμης του υπολογιστή. Όμως όπως φαίνεται, μπορεί να μην επηρεάζει μόνο τα εκατομμύρια υπολογιστών της εταιρείας Ιntel.

Μία δήλωση της Intel ανέφερε ότι η ευπάθεια δεν υπάρχει αποκλειστικά στα chips της εταιρείας. Φυσικά η Ιntel υπονοεί ότι και άλλοι chipmakers όπως η AMD και η ARM επηρεάζονται από την ευπάθεια, κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύουν πολλοί περισσότεροι υπολογιστές και smartphones.
Η AMD ισχυρίστηκε από την άλλη ότι για τον επεξεργαστή της Axios υπάρχει “σχεδόν μηδενικός κίνδυνος” για την συγκεκριμένη ευπάθεια, σύμφωνα με το TNW.

Η Ιntel ανέφερε επίσης ότι εργάζεται για μια λύση που δεν θα επιβραδύνει τους υπολογιστές, σύμφωνα με το Reuters. Φαίνεται να χρειάζεται πολύ δουλειά, καθώς απαιτείται η ανακατασκευή βασικών λειτουργιών των επεξεργαστών της εταιρείας.

Η Ιntel δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει να αποκαλύψει το ελάττωμα την επόμενη εβδομάδα….

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news