Intel θα χρειαστούμε 1000x υπολογιστική ισχύ για το metaverse

Το μετασύμπαν ή metaverse. Όλοι μιλούν πια γι’ αυτό, και οι μεγάλες εταιρείες ετοιμάζουν το hardware που θα χρειαστεί για να έχουμε πρόσβαση σε αυτό. ‘Όπως φαίνεται όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι θα μπορούσε τελικά να είναι η επόμενη μεγάλη πλατφόρμα επικοινωνίας.

Μια εφεύρεση στην κλίμακα του παγκόσμιου ιστού.

Αν ρωτήσετε όμως την Intel, το metaverse είναι ακόμα πολύ μακριά.metaverse

Στην πρώτη πραγματική δήλωσή της από τότε που όλοι άρχισαν να μιλούν για το metaverse μετά την αλλαγή της επωνυμίας του Facebook, η Intel ανέφερε ότι για να πετύχει πραγματικά το βήμα αυτό, θα χρειαστούμε 1000x αύξηση στην υπολογιστική απόδοση σε σύγκριση με τα καλύτερα σημερινά εργαλεία.

Συγκεκριμένα, ο Raja Koduri, ανώτερος αντιπρόεδρος της Intel, αναφέρει:

“Οι πραγματικά καθηλωτικοί υπολογιστές, σε κλίμακα προσβασιμότητας από δισεκατομμύρια ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο, θα απαιτήσουν ακόμη περισσότερα: 1.000 φορές αύξηση της υπολογιστικής απόδοσης από τη σημερινή κατάσταση”.

Μετά προσθέτει ότι εκτός από το hardware, θα χρειαστούμε νέες αρχιτεκτονικές λογισμικού και αλγόριθμους για να κάνουμε το metaverse πραγματικότητα.

Φυσικά, δεν υπάρχει ξεκάθαρο όριο για το πόση υπολογιστική ισχύ θα απαιτήσει το metaverse, και κάποιοι θα έλεγαν ότι υπάρχει ήδη σε μια υποτυπώδη μορφή.

Όμως η δήλωση του Koduri φέρνει ένα σημαντικό σημείο: για να παρέχει το μετασύμπαν πειστικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις σε μια ευρεία ομάδα ανθρώπων, είναι πιθανό να χρειαστούμε μια τεράστια βελτίωση στην αποτελεσματικότητα της επεξεργασίας.

Αν θέλουμε το metaverse να είναι περισσότερο από αυτό που γνωρίζουμε από τα παιχνίδια VR και AR που παίζονται μαζικά για πολλούς παίκτες. Ειδικά αν θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στο metaverse από φορητές-πρακτικές συσκευές, θα χρειαστούμε μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ.

Ο Koduri οραματίζεται ένα metaverse που είναι κάτι περισσότερο από βασικά avatars, περιγράφοντας συναντήσεις στο metaverse που θα περιλαμβάνουν “πειστικά και λεπτομερή είδωλα με ρεαλιστικά ρούχα, μαλλιά και δέρμα. Όλα αυτά θα αποδίδονται σε πραγματικό χρόνο και θα βασίζονται σε δεδομένα αισθητήρων που καταγράφουν τρισδιάστατα τον πραγματικό κόσμο αντικείμενα, χειρονομίες, ήχο και πολλά άλλα.

Στεφτείτε μεταφορά δεδομένων σε εξαιρετικά υψηλά εύρη ζώνης και εξαιρετικά χαμηλές καθυστερήσεις σε ένα μοντέλο περιβάλλοντος, το οποίο θα μπορεί να περιέχει τόσο πραγματικά όσο και προσομοιωμένα στοιχεία.

Είναι αρκετά δύσκολο να τα διαχειριστείς όλα αυτά με έναν υπολογιστή προδιαγραφών για παιχνίδια ακόμα και με το υπερσύγχρονο hardware, πόσο μάλλον με συσκευές all-in-one που πιθανώς θα τροφοδοτήσουν το metaverse του μέλλοντος.

Επιπλέον, ο Koduri δεν πιστεύει καν ότι το hardware από μόνο του θα είναι σε θέση να φτάσει αυτόν τον αριθμό 1000x – τουλάχιστον όχι σύντομα – και αναφέρει ότι η τεχνητή νοημοσύνη και οι βελτιώσεις στο λογισμικό θα καλύψουν το κενό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.096 εγγεγραμμένους.
metaverse,intel,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).