Το Internet δεν κινδυνεύει από hackers αλλά από κυβερνήσεις

Αλήθεια, ποιο να είναι το μέλλον του Internet; Μεταξύ των projects της παγκόσμιας επιτήρησης, της εξάπλωσης της λογοκρισίας στη ζωή μας, τη σύσφιξη του ελέγχου στο Web και την αυξημένη δύναμη των διαδικτυακών εταιρειών που επηρεάζουν ότι κάνουμε, δεν είναι και τόσο εύκολο να παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον του internet.

internet chain

Τα μεγάλα blackouts στο Internet που έχουμε παρατηρήσει τελευταία σε εμπόλεμες χώρες, η λογοκρισία μεταμφιεσμένη σαν προστατευτική δύναμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, το CISPA και το SOPA, οι ανιαρές και αφελείς προσπάθειες διακοπής της ροής του διαμοιρασμού αρχείων από τις αντί να ασχολούνται με τον πυρήνα του του προβλήματος, μια εύκολη οδό πρόσβασης περιεχομένου, και τους κανονισμούς που προωθούν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τίποτε από το , ειλικρινά φαίνεται να οδηγούν όλα στον έλεγχο του διαδικτύου.

Αυτοί είναι οι παράγοντες, και όχι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο ή το hacking, που θα αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή στο διαδίκτυο τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από την εταιρεία ερευνών Internet Pew και American Life Project, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, πάνω από 1.400 εμπειρογνώμονες – ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες τεχνολογίας – πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες να αλλάξει το του διαδικτύου, και όχι προς το καλύτερο.

Η εταιρεία ερευνών (.PDF) ζήτησε από αυτούς τους επαγγελματίες να απαντήσουν στο ερώτημα ποιες θα είναι οι πιο απειλητικές επιρροές στο διαδίκτυο μέχρι και το 2025. Ενώ πολλοί ειδικοί δήλωσαν ότι η τεχνολογική καινοτομία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, οικονομική ώθηση και θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους ανθρώπους όλου του κόσμου, υπήρχαν πολλές ανησυχίες “ότι οι δράσεις των κυβερνήσεων” θα οδηγήσουν σε περισσότερα μπλοκ, , κατακερματισμό και λογοκρισία του Διαδικτύου.

Αυτές οι προσπάθειες ελέγχου θα πρέπει να γίνουν – και έχουν ήδη γίνει – για την και για πολιτικούς λόγους. Στην έκθεση σημειώνεται ότι η ρύθμιση του Διαδικτύου είναι πολύ διαδεδομένη σε χώρες όπου τα σχετικά καθεστώτα αντιμετώπισαν διαδηλώσεις, όπως στην Αίγυπτο και την Τουρκία, και οι χώρες αυτές μπλόκαραν την πρόσβαση στο διαδίκτυο για τον έλεγχο της ροής πληροφοριών και την πάταξη της επικοινωνίας, εφόσον ήταν απειλή για αυτούς. Επιπλέον, η Κίνα χρησιμοποιεί το “Great Firewall” για να περιορίσει τη ροή των πληροφοριών και τις ανασταλτικές φωνές των διαφωνούντων.

Σύμφωνα με το Pew, η δεύτερη απειλή για το μέλλον του διαδικτύου είναι η αν-εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις, στον απόηχο των αποκαλύψεων του Snowden και ο φόβος για μεγαλύτερη επιτήρηση στο μέλλον. Φυσικά, ο Edward Snowden και οι αποκαλύψεις του για την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) έφεραν στο προσκήνιο, πολλά ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής μας ζωής και σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες μπορεί να οδηγήσουν στον περιορισμό της ανταλλαγής δεδομένων και γνώσης στο διαδίκτυο. Θέματα διακυβέρνησης του διαδικτύου και και παραβιάσεις δεδομένων μπορεί να παρεμποδίσουν το μέλλον δραστηριοτήτων από επιχειρήσεις που αποζητούν την ασφάλεια.

Η τρίτη απειλή που αναφέρει η έκθεση είναι ότι οι εμπορικές πιέσεις και οι επιχειρήσεις επηρεάζουν την εμπειρία του χρήστη. Η βιασύνη για να βγάλουν λεφτά από το διαδίκτυο θα μπορούσε να βλάψει την ανοικτή πρόσβαση στο internet στο μέλλον.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η αρχή Ουδετερότητας του διαδικτύυ που μπορεί να οδηγήσει στην εξόντωση του χρήστη και στον υπερπλουτισμό των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες internet.

Τέλος, η “TMI” – πάρα πολλές πληροφορίες – πρόβλημα θα οδηγήσει παραδόξως πολύ λίγες πληροφορίες σε απευθείας σύνδεση. Με άλλα λόγια, οι προσπάθειες φιλτραρίσματος για να ελέγχουν τη ροή των πληροφοριών για να γίνει πιο διαχειρίσιμο θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, και θα μπορούσαν να επιβληθούν περιορισμοί στις ροές των καταναλωτών.

Μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα από εδώ. (PDF)

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).