Οι ΗΠΑ προγραμματίζουν την ασύρματη επικοινωνία 6G

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκινάει τον σχεδιασμό της ασύρματης επικοινωνίας 6G, που θα έχει ταχύτητα 100πλάσια του 5G.

6G,smartphone,network

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, ο Λευκός Οίκος  σχεδιάζει να ξεκινήσει την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας επικοινωνιών 6G.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του Μπάιντεν επιθυμεί να αναπτύξει και να καθιερώσει την πατέντα 6G πριν το κάνει η Κίνα. Για αυτό τον σκοπό πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή που πέρασε με εταιρικούς, κυβερνητικούς και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες.

Η νέα τεχνολογία θα έχει 100πλάσια ταχύτητα από την 5G και ουσιαστικά για τα σημερινά δεδομένα θα ξεπερνά σε δυνατότητες κάθε φαντασία. Θα μπορεί να παρέχει το cloud computing και κινητό διαδίκτυο σε παγκόσμια εμβέλεια, εμφάνιση ολογραμμάτων σε πραγματικό χρόνο και ότι βλέπετε σήμερα στον κινηματογράφο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας θα γίνει πραγματικότητα.

Φυσικά η επόμενη γενιά τηλεπικοινωνιών απέχει ακόμη χρόνια από την υλοποίησή της, τουλάχιστον μία δεκαετία, αλλά με την ανάπτυξή της θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την παγκόσμια πρόσβαση στο διαδίκτυο που δεν είναι ακόμα διαθέσιμη με το τρέχον πρότυπο 5G.

Πιθανολογείται ότι η ανάπτυξη του 6G έχουν θα φέρει την συχνότητα των ραδιοκυμάτων στα terahertz, που βρίσκονται στο όριο μεταξύ των μικροκυμάτων και της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αυτά τα ραδιοκύματα υπόσχονται δραστική μείωση των καθυστερήσεων μετάδοσης δεδομένων και ταχύτητες έως και 1 Tbps.

Εμείς εδώ προς το παρόν προσπαθούμε να συνδεθούμε με 5G ένα τετράγωνο μετά το Σύνταγμα, ή να πείσουμε τους κατοίκους της Ελλάδας ότι με 5G δεν θα βγάλουν τρίτο μάτι ή δεν θα υποστούν μεταλλάξεις.

6G,smartphone,network

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).