Ιρανικά drone με αμερικανικά ανταλλακτικά

Ανταλλακτικά κατασκευασμένα από περισσότερες από δώδεκα αμερικανικές και δυτικές εταιρείες βρέθηκαν μέσα σε ένα μόνο ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος () που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία το περασμένο φθινόπωρο, σύμφωνα με μια εκτίμηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών που απέκτησε αποκλειστικά το CNN.

shahed 136

Η αξιολόγηση, η οποία κοινοποιήθηκε σε αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης στα τέλη του περασμένου έτους, δείχνει την έκταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Biden, η οποία έχει δεσμευτεί να σταματήσει την παραγωγή από το Ιράν που εκτοξεύει η Ρωσία κατά εκατοντάδες στην Ουκρανία.

Το CNN ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι ο Λευκός Οίκος δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για να διερευνήσει πώς η αμερικανική και η δυτική τεχνολογία (από τον μικρότερο εξοπλισμό όπως οι ημιαγωγοί και οι μονάδες GPS έως τα μεγαλύτερα εξαρτήματα όπως οι κινητήρες) κατέληξαν στα ιρανικά drones.

Από τα 52 εξαρτήματα που αφαίρεσαν οι Ουκρανοί από το ιρανικό drone Shahed-136, τα 40 φαίνεται να έχουν κατασκευαστεί από 13 διαφορετικές αμερικανικές εταιρείες, σύμφωνα με την αξιολόγηση.

  WAU Manager (Windows Automatic Updates Manager)

Τα υπόλοιπα 12 εξαρτήματα κατασκευάστηκαν από εταιρείες στον Καναδά, την Ελβετία, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και την Κίνα, σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση.

Οι επιλογές όμως για την καταπολέμηση του ζητήματος φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένες. Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει εδώ και χρόνια σκληρούς περιορισμούς και κυρώσεις στον έλεγχο των εξαγωγών για να εμποδίσουν την “διαρροή” υλικών υψηλής ποιότητας στο Ιράν. Τώρα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν την ενισχυμένη επιβολή αυτών των κυρώσεων, ενθαρρύνοντας τις εταιρείες να παρακολουθούν καλύτερα τις αλυσίδες εφοδιασμού που χρησιμοποιούν. Αυτό φαίνεται να είναι σημαντικό, αν θέλει κάποιος να εντοπίσει τους τρίτους διανομείς που αγοράζουν αυτά τα προϊόντα και τα προωθούν σε χώρες που τους έχει επιβληθεί εμπάργκο.

drone,drones,drone με καμερα

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).