Ειρωνεία: Ο James Comey καλύπτει την κάμερά του με ταινία


Ο Διευθυντής του FBI James Comey έδωσε μια διάλεξη στο Kenyon College του Ohio την περασμένη εβδομάδα. Το θέμα; Το γνωστό και χιλιοειπωμένο: Δεν υπάρχει “απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής” καθώς η κρυπτογράφηση από προεπιλογή δημιουργεί χώρους όπου οι Αρχές επιβολής του νόμου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, ακόμη και με δικαστική απόφαση. (για να τ’ακούει ο κόσμος)Photographer James Comey James Comey James Comey

Ο Comey έχει κάνει αυτού του είδους τη διάλεξη πολλές φορές στο παρελθόν, τονίζοντας ότι η κρυπτογράφηση σε προϊόντα καθημερινής χρήσης ανατρέπει την ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Το ενδιαφέρον όμως σημείο ήρθε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων και απαντήσεων με τους φοιτητές μετά την ομιλία του James Comey. Ο διευθυντής του FBI είπε κάτι απροσδόκητο που τράβηξε την προσοχή των ακτιβιστών προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Ο Comey σε μια κρίση ειλικρίνειας ανέφερε ότι έχει τοποθετήσει ένα “κομμάτι ταινίας” πάνω από την κάμερα στο προσωπικό φορητό υπολογιστή του.

Πιθανώς είναι μια πολύ καλή ιδέα για κάποιον υψηλού προφίλ, όπως τον Comey, καθώς κατάσκοποι και hackers προσπαθούν να παραβιάσουν τέτοιους λογαριασμούς και συστήματα με κάθε ευκαιρία.

Πως; Ο πιο δημοφιλής τρόπος σήμερα είναι με το κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται remote access trojan (RAT) ή Trojan απομακρυσμένης πρόσβασης. Το trojan μπορεί να αναλάβει απομακρυσμένα τον τους υπολογιστή σας, να καταγράφει τις συνομιλίες σας, ή ακόμα και να ενεργοποιήσει την κάμερά σας.

Τα RATs είναι ιδανικά για την κατασκοπεία, και πιθανώς το FBI να χρησιμοποιεί παρόμοια κακόβουλο για να μολύνει τους υπολογιστές υπόπτων στο πλαίσιο ποινικών ερευνών.

Η δημόσια αποδοχή του Comey με την χρήση ταινίας πάνω από την κάμερα του, τράβηξε την προσοχή ενός ακτιβιστή ο οποίος επεσήμανε άμεσα την ειρωνεία της δήλωσής του διευθυντή του FBI.

O Christopher Soghoian, ένας ανώτερος τεχνολόγος και πολιτικός αναλυτής της ACLU, άρχισε αμέσως τα ειρωνικά tweets για τον Comey αναφέροντας ότι οι “πατριώτες δεν καλύπτουν τις κάμερες τους.”

https://twitter.com/csoghoian/status/718164077462335488

Η ακούσια παραδοχή φόβου από τον Comey αντικατοπτρίζει το συναίσθημα κάθε χρήστη του internet, που ανησυχεί για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Τη στιγμή που καλύπτεις την κάμερά σου με ταινία δεν σκέφτεσαι αν ο hacker είναι κυβερνητικός υπάλληλος ή ένα script kiddie, αλλά σκέφτεσαι να διασφαλίσεις τον χώρο σου, και να προστατέψεις την ιδιωτική σου ζωή.

Προφανώς, ότι ισχύει όμως για τον κ. James Comey δεν μπορεί να ισχύει για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Λέτε να μας απαγορεύσουν και την αγορά tesafilm;

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news