Διέρρευσαν ένα εκατομμύριο λογαριασμοί dating site


Πάνω από ένα εκατομμύριο στοιχεία χρηστών του dating site BeautifulPeople.com είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο διαδίκτυο, μετά από ένα hack που πραγματοποιήθηκε τέλος του 2015.

Η παραβίαση δεν είναι είδηση , καθώς είναι ήδη γνωστή από το Νοέμβριο του 2015. Σήμερα όμως ένας ερευνητής ασφάλειας ανακοίνωσε τη διαρροή και επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα που βρίσκονται είναι αληθινά σε πολλές περιπτώσεις. Data Leak dating site

Το dating site είχε αναφέρει το 2015 ότι το hack είχε πραγματοποιηθεί σε έναν διακομιστή δοκιμών και ότι “η βάση δεδομένων δεν ήταν αυτή του κανονικού site.”

Σύμφωνα με τον Troy Hunt, ένα ερευνητή ασφάλεια που τρέχει το HaveIBeenPwned (ένα site που είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που θέλουν να δουν αν τα στοιχεία τους είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο), τα δεδομένα έχουν ήδη πωληθεί, αν και δεν ξέρει το ποιος ή το πόσο, σύμφωνα με το Forbes.

Τα δεδομένα συμπεριλαμβάνουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ευαίσθητες πληροφορίες, όπως αριθμούς τηλεφώνου, αλλά και πιο «αθώα» στοιχεία όπως ο τύπος του σώματος, το χρώμα των μαλλιών, το βάρος, εργασία κλπ.

Οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να είναι αρκετά βολικές για αυτούς που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις social engineering.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν από 1,1 εκατομμύρια χρήστες, υπάρχουν και 170 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κυβέρνησης (.gov).


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news