Κατεβάστε την έκδοση Joomla 3.4.5 που διορθώνει SQL ευπάθειες

Η ομάδα του Joomla ανακοίνωσε την έκδοση 3.4.5. ή οποία διορθώνει μία SQL Injection ευπάθεια η οποία χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

joomla

Η εν λόγω SQL ευπάθεια αναφέρθηκε στις 15 Οκτωβρίου. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία για αυτήν, η ομάδα Security του Joomla δήλωσε ότι το θέμα ήταν αρκετά σημαντικό ώστε να δικαιολογήσει την προαναγγελία που έγινε την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή, η ευπάθεια εκδηλώνεται λόγω του «ανεπαρκούς φιλτραρίσματος του αιτήματος των δεδομένων» και επηρεάζει τον πυρήνα του Jοοmla για όλες τις εκδόσεις από 3.2 έως 3.4.4.

Εκτός από το SQL injection, δύο άλλες ευπάθειες διορθώθηκαν επίσης. Η νέα έκδοση σφραγγίζει στις λειτουργίες com_contenthistory και com_content που επιτρέπουν στους επιτιθέμενους να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα ενώ θα έπρεπε κανονικά να περιορίζεται ως χρήστες χωρίς δικαιώματα.

Αυτές οι ευπάθειες επηρεάζουν τις εκδόσεις του Jοοmla από 3.2 έως 3.4.4 (com_contenthistory) και από 3.0 έως 3.4.4 (com_content).

Όλοι οι χρήστες καλούνται να αναβαθμίσουν το συντομότερο δυνατόν για να αποφύγουν μία επίθεση στον κώδικα του ιστοτόπου τους.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Jοοmla CMS από την επίσημη ιστοσελίδα, ή από το GitHub.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).