Στο «στόχαστρο» κυβερνητικών hacker δημοσιογράφοι και ΜΜΕ

Πάνω από τα 4/5 των κορυφαίων οργανισμών ΜΜΕ στον κόσμο έχουν αποτελέσει στόχους επιθέσεων πίσω από τις οποίες φέρονται να κρύβονται κυβερνητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με μελέτη δύο μηχανικών ασφαλείας της .

hacker

Οι Σέιν Χάντλεϊ και Μόργκαν Μαρκίς Μπουάρ παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στη συνδιάσκεψη στη Σιγκαπούρη. Όπως δείχνει η έρευνα, οι δημοσιογράφοι αποτελούν πολύ συχνό στόχο κυβερνητικών χάκερ.

Ειδικότερα, 21 από τους 25 κορυφαίους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο φαίνονται να έχουν στοχοποιηθεί. Οι επιθέσεις προέρχονταν από hacker που είτε εργάζονταν για κυβερνήσεις, είτε τις υποστήριζαν.

«Αν είστε δημοσιογράφος ή δημοσιογραφικός οργανισμός, θα δούμε κρατική στόχευση, και τη βλέπουμε να συμβαίνει ανεξαρτήτως περιοχής, σε όλο τον κόσμο, όπου βρίσκονται και από όπου προέρχονται οι στόχοι» είπε ο Χάντλεϊ στο Reuters.

Οι δύο ερευνητές δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς η Google παρακολουθεί αυτές τις δραστηριότητες, αλλά σημείωσαν ότι η εταιρεία «παρακολουθεί τους κρατικούς φορείς που επιτίθενται στους χρήστες της».

  Προσοχή στις επιθέσεις BitB στο Steam

Διάφορα αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν επιθέσεις εναντίον τους μέσα στο περασμένο έτος, και το Forbes, οι Financial Times και οι NY Times έχουν όλοι δεχτεί επιθέσεις από τον «Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό», που υποστηρίζει το καθεστώς του προέδρου Άσαντ. Επίσης, ο Χάντλεϊ πρόσθεσε ότι κινέζοι hacker απέκτησαν πρόσφατα πρόσβαση σε έναν μεγάλο δυτικό ειδησεογραφικό οργανισμό, τον οποίο δεν κατονόμασε, μέσω ενός ψεύτικου ερωτηματολογίου που απεστάλη στο προσωπικό.

Κατά τον Μαρκίς Μπουάρ, αν και οι επιθέσεις αυτές δεν είναι κάτι καινούριο, η έρευνα δείχνει ότι οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογραφικών οργανισμών και δημοσιογράφων που δεν αναφέρονται είναι πολύ περισσότερες από αυτές που γίνονται γνωστές. Όπως επεσήμανε, οι εν λόγω οργανισμοί φαίνονται να αργούν περισσότερο σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. «Πολλοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί τώρα ξυπνούν» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι στοχεύονται επίσης μικρότερα ΜΜΕ, πολίτες-δημοσιογράφοι και bloggers.

naftemporiki.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  12  =  16