Ταξίδι κάτω από την επιφάνεια της Γης με το Street View

Το View μας μεταφέρει χίλια μίλια ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, στην απομακρυσμένη χώρα του Βανουάτου, ένα αρχιπέλαγος 80 μικρών νησιών, γεμάτα με πλούσια βλάστηση σαν ζούγκλες, παρθένες παραλίες με την μαύρη άμμο, και εννέα ηφαίστεια.

Street

Από σήμερα στους Χάρτες της , μπορείτε να “ταξιδέψετε” στην άκρη μιας από τις μεγαλύτερες λίμνες λάβας στον κόσμο, στο νησί Βανουάτου (Vanuatuan) του Άμπριμ (Ambrym). To Street View συνεργάστηκε με τους εξερευνητές Geoff Mackley και Horsly, οι οποίοι μπήκαν 400 μέτρα μέσα στον κρατήρα Marum του ενεργού ηφαιστείου, με το Street View Trekker, συλλέγοντας φωτογραφίες 360 μοιρών από την λιωμένη λίμνη λάβας, η οποία έχει περίπου μέγεθος όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το Ambrym αποτελείται από 39 τετραγωνικά μίλια έρημης ηφαιστειακής καλντέρας που φιλοξενεί δύο ενεργούς ηφαιστειακούς κώνους που ονομάζονται Benbow και Marum. Αλλά το νησί είναι επίσης το σπίτι σε περισσότερους από 7.000 που ζουν στο τροπικό δάσος κάτω από το βουνό. Ενώ το ηφαίστειο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της ιστορίας τους, λόγω απρόβλεπτων εκρήξεων και ασκεί επιρροή στη γεωργία και στο περιβάλλον, οι κάτοικοί του έχουν μάθει να ζουν σε αρμονία με αυτό το όμορφο αλλά θανατηφόρα φυσικό φαινόμενο.

Ο Μωυσής, αρχηγός στο τοπικό χωριό Endu εξηγεί, “Πιστεύουμε ότι τα ηφαίστεια Marum και Benbow είναι διάβολοι. Αν πάτε σε ένα ηφαίστειο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, διότι οι δύο ηφαίστεια θα μπορούσαν να θυμώσουν ανά πάσα στιγμή. Πιστεύουμε ότι το Benbow είναι ο σύζυγος και το Marum είναι η σύζυγος. Μερικές φορές, όταν δεν συμφωνούν υπάρχει μια έκρηξη που σημαίνει ότι το πνεύμα τους είναι θυμωμένο και γι ‘αυτό θυσιάζουμε ένα γουρούνι στο ηφαίστειο”.

Ως τμήμα της διαδρομής στο , ο αρχηγός Μωυσής σας προσκαλεί να κάνετε μια βόλτα μέσα από το χωριό του και ελπίζει θα σας εμπνεύσει για να επισκεφτείτε αυτό το ιερό μέρος που ο ίδιος αποκαλεί σπίτι. Μετά τον κυκλώνα Pam πριν από λίγα χρόνια, η χώρα έχει ανοικοδομήσει τις υποδομές της. Τώρα ο Μωυσής και το χωριό του, είναι έτοιμοι να υποδεχθεί τους επισκέπτες πίσω στο Βανουάτου, για να γευτούν την εκπληκτική ομορφιά του και να μάθουν για τις πολιτιστικές του.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).