Τεράστιο Patch Tuesday μπαλώνει αμπάλωτα δύο μηνών

Η κυκλοφόρησε επιτέλους τις ενημερώσεις της Τρίτης ή το αυτού του μήνα. Αυτή τη φορά οι εγκαταστάτες των ενημερώσεων είναι τεράστιοι, κυρίως λόγω της μη διάθεσης ενημερώσεων το Φεβρουάριο που μας πέρασε.

Η εταιρεία με το Patch Tuesday του Μάρτη κυκλοφόρησε συνολικά 17 δελτία ασφαλείας για να καθορίσει 134 ευπάθειες στο λογισμικό της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 8 από τις ενημερώσεις έχουν χαρακτηριστεί σαν κρίσιμες.Patch Tuesday

Έτσι πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην εγκατάσταση των MS17-006 και MS17-007,  που είναι αθροιστικές ενημερωμένες εκδόσεις για τον Internet Explorer και τον Edge. Οι ευπάθειες που επιδιορθώνουν επιτρέπουν σε έναν εισβολέα να πάρει τον έλεγχο ενός συστήματος όταν ο χρήστης περιηγηθεί σε ένα κακόβουλο site με ένα από τα δύο προγράμματα .

Επιπλέον, κρίσιμα δελτία είναι και τα MS17-008, MS17-009, MS17-010, και MS17-011.  Φυσικά θα πρέπει να είναι πρώτα στη λίστα των προτεραιοτήτων σας καθώς αντιμετωπίζουν αδυναμίες που επιτρέπουν απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα, στις εκδόσεις των που μπορούν να επηρεαστούν.

Υπάρχει επίσης άλλο ένα patch που διορθώνει τα του λειτουργικού συστήματος των Windows. Έχει σαν κωδική ονομασία το MS17-012, και η Microsoft αναφέρει ότι οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν χρησιμοποιώντας που έχουν συνδεθεί σε ένα διακομιστή iSNS και στη συνέχεια εκδίδει κακόβουλα αιτήματα στον εξυπηρετητή.

Ενημερώσεις έρχονται επίσης και για άλλα προιόντα της Microsoft, όπως το ,το  Skype for Business, και τοMicrosoft Silverlight.

Και τέλος με το Patch Tuesday του Μάρτη η Microsoft διέθεσε την του Flash Player της Adobe για τα λειτουργικά Windows 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows RT 8.1, Windows 10 και Windows Server 2016. Οι εφαρμογές Microsoft Edge και Internet Explorer διαθέτουν το Flash Player ενσωματωμένο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).