Και ο Άγιος φοβέρα θέλει: Η Microsoft ασφαλίζει το Recall

Σε απάντηση της κριτικής που προκάλεσε το Recall, η Microsoft ανέφερε επίσημα ότι ετοιμάζει ήδη δραστικές αλλαγές. Η βάση δεδομένων SQLite και τα snapshots θα κρυπτογραφούνται και θα απαιτείται πρόσθετος βιομετρικός έλεγχος μέσω του Windows Hello για την πρόσβαση στη λειτουργία.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τρέχουσα μορφή της εφαρμογής Recall είναι καταστροφή, καθώς όλα τα δεδομένα που συλλέγονται αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων σε μορφή απλού κειμένου. Η Microsoft λοιπόν φαίνεται να άκουσε τα σχόλια των πελατών και ετοιμάζει ήδη αλλαγές για την βελτίωση της ασφάλειας και την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων στο Recall. Έτσι πριν από τις 18 Ιουνίου, η εταιρεία από το Redmond θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση προεπισκόπησης του Recall για όλους τους χρήστες των συσκευών Copilot+.

Η Microsoft θα ενημερώσει το Windows OOBE (τις αρχικές ρύθμισεις στις συσκευές Copilot), ώστε οι χρήστες να μπορούν να αποφασίσουν εάν θέλουν να έχουν ενεργοποιημένο το Recall στη συσκευή τους. Το Copilot θα είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή

oobeasset 1920 1024x649 webp

Η ενεργοποίηση του Recall θα απαιτεί την τεχνολογία Windows Hello, δηλαδή επιβεβαίωση μέσω του Windows Hello για πρόσβαση στο timeline και την αναζήτηση στο Recall.

Τα δεδομένα θα αποκρυπτογραφούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο μέσω της Βελτιωμένης ασφάλειας εισόδου (ESS από το Enhanced Sign-in Security) του Windows Hello. Με απλά λόγια, τα δεδομένα στο Recall θα αποκρυπτογραφηθούν και θα είναι προσβάσιμα μόνο μετά την εξουσιοδότηση του χρήστη.

Σύμφωνα με τις αρχές του Secure Future Initiative (SFI), η Microsoft θα λάβει μέτρα για την ενίσχυση της προστασίας των δεδομένων χρήστη στο Recall. Τα δεδομένα θα προστατεύονται από το Windows Hello Enhanced Sign-in Security (ESS), και η αποκρυπτογράφηση θα πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος και όχι κάθε φορά που συνδέεται στον λογαριασμό του. Δηλ. θα γίνει όταν ανοίξετε το Recall αφού επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας χρησιμοποιώντας το Windows Hello.

Μετά την ολοκλήρωση της εξουσιοδότησης, το σύστημα δεν θα ζητάει επιβεβαίωση για αρκετά λεπτά. Όταν λήξει ο χρόνος, τα δεδομένα θα κρυπτογραφούνται ξανά,

Άλλη μια αλλαγή που αξίζει να αναφέρουμε, είναι ότι η επερχόμενη λειτουργία δεν θα τραβάει snapshots από οτιδήποτε υπάρχει στο PC σας, αλλά θα δίνει την δυνατότητα εξαίρεσης σε εφαρμογές που επιλέγετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).