Και το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει το TikTok στα κυβερνητικά κινητά τηλέφωνα

Η Βρετανία θα απαγορεύσει την κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή να υπάρχει στα κινητά τηλέφωνα υπουργών και δημοσίων υπαλλήλων, ευθυγραμμίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

tiktok

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια αλλαγή πλεύσης 180 μοιρών του Ηνωμένου Βασιλείου και ήρθε λίγες ώρες αφότου το TikTok δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης της, ByteDance, είχε ενημερωθεί από την Ουάσιγκτον να πουλήσει την εφαρμογή, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πιθανή απαγόρευση στις ΗΠΑ. Η οποία τελικά και επήλθε.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε την Πέμπτη από τον Oliver Dowden, υπουργό του Υπουργικού Συμβουλίου. Ανέφερε ότι η απαγόρευση λαμβάνει χώρα «με άμεση ισχύ».

Η απόφαση πάρθηκε μετά από εξέταση του TikTok από κυβερνητικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και αναφέρεται στα τηλέφωνα εργασίας των υπουργών και των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά όχι τα προσωπικά τους τηλέφωνα.

Ανάλογη στάση έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας εκπρόσωπος της TikTok είπε ότι η εταιρεία ήταν απογοητευμένη. «Πιστεύουμε ότι αυτές οι απαγορεύσεις βασίζονται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις και οδηγούνται από ευρύτερη γεωπολιτική, στην οποία το TikTok και τα εκατομμύρια των χρηστών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν παίζουν κανένα ρόλο. Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε τυχόν ανησυχίες».

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

tiktok,tik tok

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).