Καλλιτέχνες μποϊκοτάρουν χώρους συναυλιών με αναγνώριση προσώπου

Το Stone αναφέρει: Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες, όπως οι συνιδρυτές του Rage Against the Machine, Tom Morello και Zack de la Rocha, μαζί με τους Boots Riley και Speedy Ortiz, ανακοίνωσαν ότι μποϊκοτάρουν οποιονδήποτε χώρο συναυλιών χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, επικαλούμενοι ανησυχίες ότι η τεχνολογία παραβιάζει το απόρρητο. και αυξάνει τις διακρίσεις.

rage against the machine morello int

Το μποϊκοτάζ, που διοργανώθηκε από την ομάδα υπεράσπισης των ψηφιακών δικαιωμάτων Fight for the Future, ζητά την απαγόρευση της τεχνολογίας σάρωσης προσώπου σε όλες τις ζωντανές εκδηλώσεις.

Αρκετοί μικρότεροι ανεξάρτητοι χώροι συναυλιών σε όλη την Αμερική, όπως το House of Yes στο Μπρούκλιν, το Lyric Hyperion στο Λος Άντζελες και το Black στην D.C., υποσχέθηκαν επίσης να μην χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Άλλοι καλλιτέχνες που δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την τεχνολογία περιλαμβάνουν τους Anti-Flag, Wheatus, Downtown Boys και πάνω από 80 επιπλέον καλλιτέχνες. Ο πλήρης κατάλογος των υπογραφόντων είναι ς εδώ.

“Οι εταιρείες τεχνολογίας επιτήρησης παρουσιάζουν τα εργαλεία βιομετρικών σαν “καινοτόμα” και χρήσιμα για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της ασφάλειας. Αυτό δεν είναι μόνο ψευδές, αλλά και ηθικά διεφθαρμένο”, δήλωσε η Leila Nashashibi, ακτιβίστρια στο Fight for the Future.

“Για αρχή, αυτή η τεχνολογία είναι τόσο ανακριβής που στην πραγματικότητα δημιουργεί περισσότερο κακό και προβλήματα παρά λύνει, μέσω εσφαλμένης αναγνώρισης και άλλων τεχνικών ελαττωμάτων. Ακόμα πιο τρομακτικός, όμως, είναι ένας κόσμος στον οποίο όλη η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου λειτουργεί 100% τέλεια — με άλλα λόγια , έναν κόσμο στον οποίο το απόρρητο είναι ανύπαρκτο, όπου μας αναγνωρίζουν, και μας παρακολουθούν όπου κι αν πάμε…” Το Citi Field στη Νέα Υόρκη καθώς και το FirstEnergy Stadium του Cleveland, το Hard Rock Stadium του Miami και το Pechanga Arena στο San Το Diego είναι μεταξύ πολλών χώρων σε όλη τη χώρα που έχουν χρησιμοποιήσει σάρωση προσώπου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

αναγνώριση προσώπου

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).