Η άνοδος και η πτώση του Skype της Microsoft

Το CNBC δημιούργησε ένα βίντεο ς 15 λεπτών με τίτλο “The Rise and Fall of Skype” (Η άνοδος και η πτώση του Skype), το οποίο αφηγείται την πολυετή ιστορία του μέχρι την απαξίωσή του.

skype,Microsoft

Το Skype αναπτύχθηκε to 2003, μέσα σε μόλις εννέα μήνες, από μια ομάδα έξι παιδικών φίλων στην Εσθονία. «Ήμασταν έξυπνοι μηχανικοί», λέει ο πρώην επικεφαλής τεχνικός του Skype Ahti Heinla. “Μάθαμε στην πορεία. Κανείς μας δεν είχε ιστορικό τηλεπικοινωνιών.”

Αλλά στο τέλος της συνέντευξης στο CNBC, παραδέχεται ότι “Εγώ ο ίδιος χρησιμοποιώ πλέον ελάχιστα το Skype. Το έχω ακόμα εγκατεστημένο στο τηλέφωνό μου, αλλά οι κύριες μέθοδοι επικοινωνίας μου τώρα βρίσκονται αλλού!.”

Ο ιδρυτής της GigaOm, Om Malik, αναφέρει ότι ήταν τα λάθη του Skype που επέτρεψαν τη μαζική ανάπτυξη του WhatsApp.

Δείτε το βίντεο παρακάτω, και επειδή έχει υπότιτλους μπορείτε να τους δείτε σε άμεση μετάφραση στα Ελληνικά:

Για την ιστορία, το Skype το αγόρασε το 2002 το eBay. Αυτή η συμφωνία όμως δεν πήγε τόσο καλά όπως αναμενόταν και μια ομάδα επενδυτών υπό την ηγεσία της Silver Lake αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο.

Στη συνέχεια, παρενέβη η Microsoft, που πλήρωσε το 2011 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει ο ιδιοκτήτης. Ακόμη και με την υποστήριξη της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, το Skype πέφτει στην αφάνεια.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις στράφηκαν σε εργαλεία όπως το Zoom και το WhatsApp της Meta.

Από τότε υπάρχει πλέον ένας μεγάλος αριθμός επιλογών για γρήγορη σύνδεση με ομάδες φίλων και συναδέλφων μέσω smartphone. Η Microsoft προώθησε το Skype στο Outlook και στα Windows και μάλιστα εμπλούτησε την εφαρμογή με το chatbot τεχνητής νοημοσύνης Bing, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Τον Μάρτιο του 2020, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Skype είχε 40 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, αριθμός που έκτοτε έπεσε στα 36 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της. Αντίθετα, η νεότερη εφαρμογή επικοινωνίας της Microsoft, αυξάνεται σε δημοτικότητα, με σχεδόν 250 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες τον Ιούλιο του 2021.

Το Microsoft Teams έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών των 300 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την αναφορά στο βίντεο του CNBC.

Ο τρέχων επικεφαλής του Skype της Microsoft δεν μίλησε στο βίντεο του CNBC, αλλά ούτε και αναφέρθηκε σε αυτό.

Μόνο σαν επίλογο, ο Jaan Tallinn, ένας από τους αρχικούς προγραμματιστές του Skype, είπε τα εξής:
«Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για το Skype. Ανησυχώ για τον αφανισμό των ανθρώπων, οπότε είναι απίθανο να χρειαστούμε το Skype, αν συμβεί κάτι τέτοιο».

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

skype,Microsoft

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).