Εκπαιδευτικά προγράμματα ασφάλειας από την Kaspersky Lab

Η Kaspersky Lab ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα μιας σειράς Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ευαισθητοποίησης για την Ψηφιακή Ασφάλεια, τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω υπολογιστή, με στόχο την ενίσχυση της συνολικής ασφάλειας των επιχειρήσεων, μέσω της οικοδόμησης μιας κουλτούρας ψηφιακής ασφάλειας, της παροχής των κατάλληλων κινήτρων και των απαραίτητων γνώσεων στους , ώστε να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τις ψηφιακές απειλές. Kaspersky Lab

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Ευαισθητοποίηση σε Θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας καλύπτουν το προσωπικό όλων των βαθμίδων: από τους απλούς εργαζόμενους ως και τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη.

Έρευνα της Kaspersky Lab δείχνει ότι η διαδραστική εκπαίδευση μέσω υπολογιστή αυξάνει την πιθανότητα χρήσης της γνώσης στην καθημερινή εργασία έως και 93%, ενώ μειώνει τον αριθμό των περιστατικών κατά 90%[1]. Συνεπώς, τέτοιου είδους προγράμματα παίζουν σημαντικό ρόλο, αφού βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένου να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να μειώσουν την έκθεσή τους σε κίνδυνο.

Τα ανθρώπινα λάθη αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των περιστατικών ψηφιακής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των πιο σοβαρών απειλών, όπως στοχευμένες επιθέσεις και «μολύνσεις» με προγράμματα . Κατά μέσο όρο, οι μεγάλες επιχειρήσεις πληρώνουν $551.000 για να ανακάμψουν από μια παραβίαση ασφάλειας, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ξοδεύουν $38.000[2]. Οι απειλές που σχετίζονται με ανθρώπινη δράση, όπως το phishing, βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τα πιο επιζήμια περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας από άποψη οικονομικών απωλειών. Όταν τα εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης για την ψηφιακή ασφάλεια έχουν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί σωστά, μειώνουν το φόρτο εργασίας για τα στελέχη Πληροφορικής και βοηθούν τις επιχειρήσεις στην των εταιρικών δεδομένων και στη μείωση των ζημιών που σχετίζονται με περιστατικά ασφάλειας.

«Η ευαισθητοποίηση σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής μιας εταιρείας για την ψηφιακή ανθεκτικότητα. Ωστόσο, το 80% των υπεύθυνων ψηφιακής ασφάλειας δεν είναι ικανοποιημένο με την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων. Η χειρότερη περίπτωση που θα θέλαμε να αποφύγουμε είναι η αντίληψη ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ασφάλεια είναι μια βαρετή άσκηση, η οποία συνοδεύεται από άγνοια και έλλειψη κινήτρων για την παρακολούθηση τους», σχολιάζει ο Slava Borilin, Security Awareness Program Manager της Kaspersky Lab. Και συνέχισε: «Η προσέγγισή μας ως προς τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι διαφορετική.

Παρά το γεγονός ότι βασίζονται στην εμπειρία μας γύρω από την έρευνα κατά των απειλών, εστιάζουν κυρίως στη γνώση της ανθρώπινης ψυχολογίας και έχουν σχεδιαστεί ώστε να προκαλούν την ενεργό συμμετοχή και τον ενθουσιασμό του συμμετέχοντα. Επίσης, λαμβάνουμε υπόψη τις διαφορετικές προσδοκίες του προσωπικού, ανάλογα με το επίπεδο της εταιρικής ιεραρχίας. Έτσι, προσφέρουμε ελκυστικά προγράμματα εκπαίδευσης, με βάση τις τελευταίες τεχνολογίες gamification, οι οποίες παράγουν πραγματικά, μετρήσιμα, αποτελέσματα σε σχέση με τη διατήρηση της εταιρικής ασφάλειας».

Τα προγράμματα ευαισθητοποίησης σε θέματα ασφάλειας της Kaspersky Lab αποτελούνται από:

Το πρόγραμμα Kaspersky Interactive Protection Simulation έχει σχεδιαστεί για ανώτερα διευθυντικά στελέχη και φέρνει σε επαφή επαγγελματίες από διάφορους τομείς λήψης αποφάσεων, επιδιώκοντας την ευθυγράμμιση των στόχων τους για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Σε ένα γρήγορο, έντονο και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα ανώτερα στελέχη μαθαίνουν πως να αντιμετωπίσουν περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας στο επίπεδό τους, να συνεργάζονται αποτελεσματικά με τα τμήματα πληροφορικής και ψηφιακής ασφάλειας, καθώς και με άλλα τμήματα της επιχείρησης, καθώς και να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ του κόστους της ασφάλειας και της πιθανής απώλειας εταιρικών εσόδων και κερδών.

Το πρόγραμμα Cyber Safety Management Games Training δημιουργήθηκε ειδικά για τους line managers, με απώτερο στόχο να τους δοθούν κίνητρα για να διατηρήσουν ένα ψηφιακά ασφαλές περιβάλλον εντός των τμημάτων τους. Έχοντας αναπτυχθεί ειδικά για επιχειρήσεις, οι ενότητες κατάρτισης αυτού του προγράμματος, που παρέχετε μέσω υπολογιστή, προσφέρουν ένα θεμελιώδες επίπεδο γνώσης για τις πραγματικές ψηφιακές απειλές και τους τρόπους προστασίας μιας εταιρείας από αυτές. Το πρόγραμμα αυτό εξηγεί γιατί το management μιας επιχείρησης θα πρέπει να φροντίζει για την ασφάλεια, να βοηθά στη διάκριση μεταξύ ασφαλούς και επισφαλούς συμπεριφοράς και να παρέχει πρακτικές συμβουλές για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι.

Η πλατφόρμα Employee Training Platform έχει σχεδιαστεί για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό το ηλεκτρονικό πρόγραμμα κατάρτισης αξιολογεί τις τρέχουσες δεξιότητες και γνώσεις ψηφιακής ασφάλειας του προσωπικού, βοηθώντας τους εργαζόμενους να κατανοήσουν τα βασικά πρότυπα εταιρικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας anti-phishing, της φυσικής ασφάλειας και της ασφάλειας για smartphone, της προστασίας δεδομένων, της ασφαλούς περιήγησης στο Διαδίκτυο κλπ. Τα αποτελέσματα μετριούνται μέσω ειδικά δημιουργημένων προκλήσεων, με εκτεταμένα αναλυτικά στοιχεία και εκθέσεις. Οι αποδεδειγμένης αξίας εκπαιδευτικές ενότητες είναι διαθέσιμες παγκοσμίως χάρη στη συνεργασία της Kaspersky Lab με τη Wombat Security.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας αποτελούν μια σημαντική προσθήκη στην οικογένεια υπηρεσιών Security Intelligence Services της Kaspersky Lab, η οποία περιλαμβάνει και υπηρεσίες πληροφόρησης για ειδικούς σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας, υπηρεσίες ανταπόκρισης σε περιστατικά κ.ά.

Περισσότερες για τα νέα προγράμματα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Kaspersky Lab.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).