Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει τη χρήση προϊόντων της Kaspersky

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαγότευσε τη χρήση όλως των λογισμικών προστασίας που προέρχονται από τη Ρωσία (βλ. Kaspersky Labs).

Το National Cyber Security Centre του Ηνωμένου Βασιλείου απαγορεύσε τη χρήση Ρώσικων προϊόντων ασφαλείας σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες και αποκάλυψε ότι το κάνει για να αποτρέψει τη μεταφορά δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ρώσικο κράτος από το λογισμικό της Kaspersky Labs.Kaspersky

Ένα ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή και διανεμήθηκε σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες, ανέφερε τον κίνδυνο από τα προϊόντα που χρησιμοποιούν το σύννεφο. Σε αυτά φυσικά συμπεριέλαβε και τα προϊόντα προστασίας από ιούς (AV).

Οι συμβουλές που αναφέρει είναι απλές:

“… όπου εκτιμάται ότι η πρόσβαση στις πληροφορίες από το Ρώσικο κράτος θα αποτελούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, δεν θα πρέπει να επιλέγεται κάποια εταιρεία AV που εδρεύει στη Ρωσία. Από πρακτικής απόψεως, αυτό σημαίνει ότι σε συστήματα επεξεργασίας πληροφοριών με διαβάθμιση SECRET και άνω, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ προιόντα από τη Ρωσία.”

Το ενημερωτικό σημείωμα πρόσθεσε ότι το National Cyber Security Centre ​​”βρίσκεται σε συζητήσεις με την Kaspersky Lab … σχετικά με το αν μπορούμε να αναπτύξουμε ένα πλαίσιο ελέγχου.”

“Συγκεκριμένα επιδιώκουμε επαληθεύσιμα μέτρα για την αποτροπή της μεταφοράς δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου στο ρωσικό κράτος”.

Το ενημερωτικό σημείωμα συνεχίζει: “Θα είμαστε διαφανείς με το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων με την Kaspersky Lab και θα προσαρμόσουμε τις οδηγίες μας αν χρειαστεί, υπό το φως τυχόν συμπερασμάτων”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).