Καταστράφηκε το μεγαλύτερο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε ποτέ

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε ποτέ καταστράφηκε σε αεροδρόμιο έξω από το Κίεβο, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba.

“Ήταν το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο, το AN-225 “Mriya’ (σημαίνει Όνειρο στα ουκρανικά)”, έγραψε ο Kubela στο Twitter. 2300x0

“Η Ρωσία μπορεί να κατέστρεψε το “Mriya” μας. Αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να καταστρέψει το όνειρό μας για ένα ισχυρό, ελεύθερο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος. Θα επικρατήσουμε!”

Το Antonov An-225 Mriya κατασκευάστηκε στην Ουκρανία το 1985 όταν το έθνος ελεγχόταν ακόμα από τη Σοβιετική Ένωση. Διαθέτει έξι κινητήρες turbofan και είναι το βαρύτερο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ.

Δημιουργήθηκε σαν ένα στρατηγικό σκάφος αερομεταφοράς, που μετέφερε σοβιετικά διαστημικά αεροσκάφη, αλλά αργότερα αγοράστηκε από την Antonov Airlines. Έκτοτε χρησιμοποιούνταν για την αερομεταφορά μεγάλων φορτίων έκτακτης βοήθειας κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

  Infographic Πως ανακαλύπτουμε την μουσική που ακούμε;

Στις 25 Φεβρουαρίου, ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι έχει πάρει τον έλεγχο του αεροδρομίου Antonov λίγο έξω από το Κίεβο. Η κατάκτηση του αεροδρομίου στο Hostomel, το οποίο έχει μακρύ διάδρομο προσγείωσης που επιτρέπει την προσγείωση μεταφορικών αεροπλάνων βαρέως τύπου, σημαίνει ότι η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει στρατεύματα απευθείας στα περίχωρα του Κιέβου. Το Hostomel βρίσκεται μόλις 4 μίλια βορειοδυτικά της πόλης.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Igor Konashenkov δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις χρησιμοποίησαν 200 ελικόπτερα για να προσγειωθούν στο Hostomel και σκότωσαν περισσότερους από 200 στρατιώτες που ανήκαν στις ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο Konashenkov ισχυρίστηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν υπέστησαν απώλειες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας, ότι τα δηλαδή τα ρωσικά στρατεύματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Αμέσως κυκλοφόρησαν φήμες ότι το Mriya είχε καταστραφεί στη μάχη. Αν και το tweet του Kuleba επιβεβαίωσε την καταστροφή του αεροπλάνου, η Antonov αναφέρει ότι εξακολουθεί να συλλέγει πληροφορίες για την τύχη του τεράστιου αεροπλάνου.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

1 Comment

  1. Λυπηρό μεν, αλλά κανείος μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει φώτος από το “κατεστραμένο” θηρίο…
    Σίγουρα είναι αληθινή η είδηση και όχι προϊόν προπαγάνδας όπως ήταν με τους φαντάρους στο φιδονήσι???

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

4  +  3  =  

Previous Story

Insecam : Παρακολουθείστε ευάλωτες κάμερες στην Ελλάδα

Next Story

Linux Mint LMDE (Debian Edition) beta