Καθαρά κατασκοπευτικό το κινεζικό αερόστατο

Το κινεζικό αερόστατο που πετούσε πάνω από τη Βόρεια Αμερική για περισσότερο από μια εβδομάδα πριν καταρριφθεί πάνω από τον Ατλαντικό μετέφερε εξοπλισμό ικανό να εντοπίζει και να υποκλέπτει επικοινωνίες, ισχυρίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

chballon

Ανώτερος αξιωματούχος του State Department δήλωσε την Πέμπτη ότι ο εξοπλισμός αναγνωρίστηκε από ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο U2 που στάλθηκε να ελέγξει το μπαλόνι.

“Ο εξοπλισμός του μπαλονιού μεγάλου υψομέτρου ήταν ξεκάθαρα για την συλλογή πληροφοριών και δεν συνάδει με τον εξοπλισμό των μετεωρολογικών μπαλονιών”, ανέφερε ο αξιωματούχος. “Είχε πάρα πολλές κεραίες σε μια συστοιχία πιθανώς ικανή να συλλέγει και να γεωεντοπίζει επικοινωνίες.”

“Ήταν εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ αρκετά μεγάλα για να παράγει την απαιτούμενη ισχύ για τη λειτουργία πολλαπλών αισθητήρων συλλογής πληροφοριών”.

balloon spy

Η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει τέτοια μπαλόνια για τη συλλογή πληροφοριών σε περισσότερες από 40 σε πέντε ηπείρους, ισχυρίζονται οι ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει κυρώσεις κατά των εκομένων, συμπεριλαμβανομένου πιθανώς και του κατασκευαστή του μπαλονιού, ο οποίος, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, είναι “εγκεκριμένος πωλητής” του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της .

“Θα εξετάσουμε επίσης ευρύτερα για να αποκαλύψουμε και να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες δραστηριότητες επιτήρησης της ΛΔΚ [της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας] που αποτελούν απειλή για την εθνική μας ασφάλεια και για τους συμμάχους και τους εταίρους μας”, ανέφερε το υπουργείο.

Ο αμερικανικός στρατός υποτίθεται ότι δεν μπορεί να συλλέγει πληροφορίες εντός των ΗΠΑ, επομένως χορηγήθηκε ειδική απαλλαγή στο αεροπλάνο U2 για τη διεξαγωγή της επιχείρησης αντις.

theguardian.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
αερόστατο,μπαλόνι

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).