Μουσείο κατασκόπων με gadgets της KGB στη Νέα Υόρκη

Εάν είστε οπαδός παλιών και ασυνήθιστων gadgets που ήταν εφοδιασμένοι οι κατάσκοποι της KGB, τις προηγούμενες δεκαετίες, τότε αν βρεθείτε στην Νέα Υόρκη μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το νέο KGB Spy Museum.

Βρίσκεται στο Μανχάταν, και ο χώρος διαθέτει μια τεράστια συλλογή από 3.500 gadgets, με φωτογραφικές μηχανές, κρυπτογραφικές μηχανές enigma, πομπούς, συσκευές καταγραφής, και άλλα περίεργα μηχανήματα,  όλα κατασκευασμένα και δοκιμασμένα κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής.

Ο άνθρωπος που έχει το μουσείο ονομάζεται Julius Urbaitis και είναι το δεύτερο κατά σειρά, αφού έχει ανοίξει  και ένα παρόμοιο μουσείο που ονομάζεται KGB Bunker, στο Kaunas της Λιθουανίας.

Από τα πιο περίεργα αντικείμενα του μουσείου είναι αυτή ειδική μυστική κρυφή κάμερα σε ένα δαχτυλίδι που μπορεί να τραβήξει 5 καρέ.

Δείτε επίσης την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή FED σε τσαντάκι για κυρίες, που ανοίγοντας το τσαντάκι, σας  δίνει την δυνατότητα να τραβήξετε φωτογραφία.

Ή αυτή την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή μέσα σε ένα βιβλίο βασισμένο στην κάμερα F-21 που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από την KGB

  Equifax 20.000 σε κάθε άτομο που διέρρευσαν τα δεδομένα του

Και η κρυπτογραφική  συσκευή enigma, που χρησιμοποιήθηκε και από τα γερμανικά στρατεύματα του Χίτλερ στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

Το παρακάτω σας θυμίζει φιλμ-νουάρ ταινία; Βαλιτσάκι για καταγραφή παρακολούθησης ή ανάκρισης.

Να και τα παπούτσια του αντίστοιχου James Bond της KGB. Με ειδική κρυφή θήκη στο τακούνι τους.

 

Το νέο KGB Spy Museum βρίσκεται στο 245 West 14th Street της Νέας Υόρκης, είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. από Δευτέρα έως Κυριακή και κοστίζει 25 δολάρια για γενική είσοδο ενηλίκων.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

3  +  4  =  

Previous Story

El Chapo: ποιος έσπασε την κρυπτογράφηση των συνομιλιών;

Next Story

Η memory card της Lexar με χωρητικότητα 1TB ήρθε στα καταστήματα