Κίνα μεγάλες επενδύσεις σε στρατιωτική τεχνητή νοημοσύνη

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) φαίνεται να ξοδεύει περίπου τα ίδια με τον στρατό των ΗΠΑ στην ή , και έχει σημειώσει “εξαιρετική πρόοδο” στην προμήθεια συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις μάχης και υποστήριξης, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Το Κέντρο για την Ασφάλεια και την Αναδυόμενη Τεχνολογία, (CSET από το Center for Security and Emerging Technology) στο Πανεπιστήμιο του Georgetown κατάφερε να συλλέξει και να μελετήσει δεκάδες χιλιάδες αρχεία προμηθειών του PLA και παρουσιάζει τι ανακάλυψε σε έναν νέο paper με τίτλο Harnessed Lightning: How the Chinese Military is Adopting .

ai battle

Το συμπέρασμά τους: Η Κίνα κινείται πολύ γρήγορα για να καταστήσει την τεχνητή νοημοσύνη αναπόσπαστο μέρος στον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 343 συμβάσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη που ανατέθηκαν από τον PLA και κρατικές αμυντικές εταιρείες. Μεταξύ άλλων, μια ανάλυση των προτεραιοτήτων των δαπανών τους, υποδηλώνει ότι ο PLA επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για να βελτιώσει την ανάλυση πληροφοριών, τον πόλεμο πληροφοριών και την αναγνώριση στόχων.

Τα αρχεία προμηθειών, παρόλο που είναι δημόσια, παρέχουν ισχυρές ενδείξεις για την στρατηγική και την πρόθεση, επειδή ο στρατός συνήθως δεν έχει απεριόριστους πόρους, επομένως η παρακολούθηση των προμηθειών που αποφασίζουν οι ηγέτες να ξοδέψουν τα χρήματά τους μπορεί να είναι σημαντική αλλά και πολύ διδακτική.

Έτσι το CSET μελέτησε περισσότερα από 66.000 αρχεία προμηθειών που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 30 Μαρτίου και 1 Δεκεμβρίου του 2020.

Μεταξύ αυτών που ανακάλυψαν: γενικά, οι μονάδες PLA δεν κάνουν τις δικές τους αγορές. Αντίθετα, φαίνεται ότι κρατικές επιχειρήσεις όπως η Aviation Industry Corporation of China και η China Aerospace Science and Technology Corp και οι θυγατρικές τους εγκρίνουν τις περισσότερες από τις αγορές τεχνητής νοημοσύνης.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο PLA υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη σε επτά διακριτούς τομείς:

  • έξυπνα και αυτόνομα οχήματα (ιδιαίτερα αερομεταφερόμενα και υποβρύχια οχήματα)
  • προγνωστική συντήρηση και logistics
  • πληροφορίες επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR)
  • πληροφόρησης και ηλεκτρονικού πολέμου
  • προσομοίωση και εκπαίδευση
  • εντολή και έλεγχος
  • αυτοματοποιημένη αναγνώριση στόχων

Υπήρχαν περίπου 120 συμβάσεις που ανατέθηκαν μόνο για αυτόνομα οχήματα.

Το ακριβές ποσό που δαπανά ο PLA για την τεχνητή νοημοσύνη είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά οι ερευνητές του CSET υπολογίζουν ότι ο Κινέζικος στρατός ξοδεύει μεταξύ 1,6 και 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι οι δαπάνες τους για την τεχνητή νοημοσύνη είναι ίσες με αυτές του αμερικανικού στρατού.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

τεχνητή νοημοσύνη,ai,artificial intelligence,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).