Κλείνει η ιστοσελίδα φιλοξενίας λογισμικού ανοικτού κώδικα Fosshost

Η ιστοσελίδα φιλοξενίας λογισμικού ανοιχτού Fosshost δεν θα παρέχει πλέον υπηρεσίες καθώς φτάνει στο τέλος της ζωής της.

fosshost

Οι εθελοντές του έργου Fosshost ανακοίνωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο ότι μετά από μήνες δυσκολιών στην προσέγγιση της ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου, αποφάσισαν να σταματήσουν την της και οι χρήστες καλούνται να δημιουργήσουν αμέσως αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους και να μεταβούν σε εναλλακτικές φιλοξενίας.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Fosshost με έδρα το παρείχε υπηρεσίες εντελώς δωρεάν σε πολλά έργα ανοιχτού κώδικα, υψηλού προφίλ, όπως το GNOME, το Armbian, το Debian και το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (FSFE). Αλλά αυτό θα αλλάξει σύντομα καθώς το έργο φτάνει στο τέλος της ζωής του.

Η ιστοσελίδα fosshost.org ήδη έχει σταματήσει την δραστηριότητά της και αναφέρει τα εξής:

Το Fosshost να θεωρείται EOL
Αυτή τη στιγμή, to Fosshost λυπάται βαθύτατα που ανακοινώνει ότι δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Λόγω συνθηκών που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι εθελοντές της Fosshost, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι διακομιστές μας θα παραμείνουν online και στην πραγματικότητα περιμένουμε ότι θα βγουν εκτός σύνδεσης σύντομα.

Εξαιτίας αυτού, συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους ενοικιαστές της Fosshost να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους αμέσως και να μεταναστεύσουν αλλού το συντομότερο δυνατό.

Καθώς η Fosshost άρχισε να δείχνει σημάδια αποτυχίας, πρώην εθελοντές και άλλοι που ενδιαφέρονται βαθιά για τη βιωσιμότητα του ελεύθερου λογισμικού άρχισαν να χτίζουν εναλλακτικές λύσεις, νέα σπίτια για έργα που είχαν προηγουμένως βασιστεί στη Fosshost.

Το έργο Radix
Το Radix Project δεσμεύεται να παρέχει δωρεάν φιλοξενία βάσει αναγκών, κατόπιν αιτήματος για τις προσπάθειές σας στο FLOSS/open .

Το Radix Project είναι μια τέτοια πρωτοβουλία, που ιδρύθηκε εν μέρει από έναν από τους αρχιτέκτονες της Fosshost.

Και παροτρύνει να διαβάσουμε το μήνυμα του ιδρυτή του Radix από εδώ.

Η αόριστη ειδοποίηση και στο Tweeter προκάλεσαν μεγάλη σύγχυση στα μέλη της κοινότητας που δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τον πραγματικό λόγο πίσω από το κλείσιμο του Fosshost.

“Δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε για το κόστος συνεγκατάστασης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διακομιστές μας θα βγουν εκτός σύνδεσης καθώς ο Τόμας Μάρκεϊ, ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, δεν είναι προσβάσιμος”, φαίνεται να αναφέρει ένας υποτιθέμενος εθελοντής του Fosshost σε μια ανάρτηση του στο YCombinator Hacker News.

Ο σχολιαστής αναφέρει ότι ο Thomas Markey, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται τους τελευταίους έξι μήνες, είναι το μόνο άτομο με πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς με κεφάλαια που απαιτούνται για τη λειτουργία του Fosshost.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Fosshost είναι μια Εταιρεία Κοινοτικού Συμφέροντος (CIC), επίσημα εγγεγραμμένη στο Companies House, στην Αγγλία. Ως εκ τούτου, η διοίκησή του εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη για την υποβολή ετήσιων ισολογισμών και εγγράφων.

Σε αντίθετη περίπτωση, το Fosshost, όπως και κάθε άλλος οργανωμένος οργανισμός, θα μπορούσε να διαγραφεί από το εταιρειών με πρόσθετες κυρώσεις για τους διευθυντές.

Το Fosshost ξεκίνησε το 2020 ως έργο του Διευθύνοντος Συμβούλου Thomas Markey, εξελίχθηκε γρήγορα σε μια πλατφόρμα στο cloud που υιοθετήθηκε από την κοινότητα ανοιχτού κώδικα λόγω της αξιοπιστίας, της επεκτασιμότητας και της παροχής παγκόσμιας υποδομής φιλοξενίας.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, το Fosshost είχε έως και 250 έργα ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία για την ανάπτυξη, την κατασκευή, τη δοκιμή και τη μεταγλώττιση λογισμικού.

Αλλά η συνεχιζόμενη αυξημένη εξάρτησή του από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο σήμαινε ότι το Fosshost είχε μία αχίλλειο πτέρνα. Και τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια του χάους της εσωτερικής διαχείρισης του Fosshost άρχισαν να εμφανίζονται εφέτος.

Μέχρι τον Αύγουστο, το Fosshost είχε φτάσει σε μια απαράδεκτη κατάσταση αναγκάζοντάς το να καταργήσει λογισμικά, όπως το AArch64. Τότε το Fosshost δήλωσε ότι η τρέχουσα διοίκηση και η ηγετική της ομάδα ήταν «υπό εξέταση». Μέχρι τον Σεπτέμβριο, το Fosshost είχε αναστείλει τις εφαρμογές της, επικαλούμενη ζητήματα επεκτασιμότητας.

Στη συνέχεια, οι χρήστες παροτρύνθηκαν να εξερευνήσουν εναλλακτικές ρυθμίσεις φιλοξενίας ή να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τον Markey που ήταν “ο μόνος που μπορούσε να το διορθώσει”.

Από τη θετική πλευρά, πρώην εθελοντές της Fosshost και λάτρεις του ελεύθερου λογισμικού έχουν αρχίσει να χτίζουν εναλλακτική λύση με το The Radix Project, που θα είναι δωρεάν, ως πρέπει όταν αναφερόμαστε σε λογισμικά ανοικτού κώδικα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Fosshost,Radix,project,open,source

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).