Κοζάνη η ελληνική πόλη των παθητικών σπιτιών

Το nZEB Roadshow είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ευρωπαϊκά προγράμματα για την στα σπίτια, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (https://eipak.org), και το οποίο έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες επαγγελματίες, πολίτες και παιδιά από όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας γνώσεις και σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.kozani 1

Η πρωτιά της Κοζάνης

Η επίσκεψη στην Κοζάνη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πόλη κατέχει μία σημαντική πρωτιά: μαζί με την ευρύτερη , φιλοξενεί τα περισσότερα παθητικά κτίρια στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, θα μπορούσε να ονομάζεται και “η ελληνική πόλη των παθητικών σπιτιών”!
Το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής (15 και 16/12) θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με παρουσιάσεις, πειράματα και διαδραστικά κουίζ.

Τα απογεύματα και όλο το Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops, επιδείξεις τεχνικών σχεδιασμού σε μακέτες, εξειδικευμένα σεμινάρια σε μηχανικούς και δικτύωση εταιριών, πολιτών και μηχανικών. Από τις εκδηλώσεις, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επισκέψεις στα παθητικά σπίτια της περιοχής, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής (15 και 16/12) θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με παρουσιάσεις, πειράματα και διαδραστικά κουίζ.

Τα απογεύματα και όλο το Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops, επιδείξεις τεχνικών σχεδιασμού σε μακέτες, εξειδικευμένα σεμινάρια σε μηχανικούς και δικτύωση εταιριών, πολιτών και μηχανικών.

Πέμπτη 15/12 (13:00-14:30) – Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών με “Βασικές Αρχές Σχεδιασμού Παθητικών Κτιρίων”
Πέμπτη 15/12 (17:00-21:00) – Διαδραστικό Workshop: Παθητικά κτίρια και η κατασκευή τους, θερμομόνωση, τοποθέτηση κουφωμάτων, αεροστεγανότητα, θερμογέφυρες
Παρασκευή 16/12 (17:00-21:00) – Workshop για όλους: ‘Ολα όσα θέλεις να μάθεις για τον Μηχανικό Αερισμό και τις Αντλίες Θερμότητας.
Σάββατο 17/12 (16:00-20:00) – Παρουσιάσεις κτιρίων και νέων τεχνολογιών

Πρόγραμμα επισκέψεων σε παθητικά σπίτια

Σάββατο 17/12
10:00 – Επίσκεψη σε παθητικό σπίτι στην Πτολεμαΐδα (https://goo.gl/maps/mCU3Xajrmo3kBMD98)
12:00 – Επίσκεψη σε παθητικό σπίτι στο Πρωτοχώρι Κοζάνης (https://goo.gl/maps/QUDGXQpv5V94sUMq6)
14:00 – Επίσκεψη σε παθητικό σπίτι στην Κοζάνη (https://goo.gl/maps/QUDGXQpv5V94sUMq6)
Κυριακή 18/12
10:00 – Επίσκεψη σε παθητικό σπίτι στην Κοζάνη (https://goo.gl/maps/Amacfd4S2g5n1wds9)
12:00 – Επίσκεψη σε παθητικό σπίτι στην Μεταμόρφωση Κοζάνης & Πραγματοποίηση blowdoor test (https://goo.gl/maps/rYGt4X4U7GQf6Poi6)

Φόρμα Συμμετοχής

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
Κοζάνη,nZEB

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).