Το Κρεμλίνο σας λέει ψέματα στείλτε SMS σε τυχαίους Ρώσους

“Άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ένα νέο ιστότοπο για να παρακάμψουν τη μηχανή προπαγάνδας του Κρεμλίνου στέλνοντας μηνύματα σε Ρώσους για τον πόλεμο στην Ουκρανία”, αναφέρει η Wall Street Journal.

“Ο ιστότοπος αναπτύχθηκε από μια ομάδα Πολωνών προγραμματιστών που είχαν περίπου 20 εκατομμύρια αριθμούς κινητών τηλεφώνων και σχεδόν 140 εκατομμύρια διευθύνσεις email που ανήκουν σε Ρώσους ιδιώτες και εταιρείες.”squad303

Το εργαλείο δημιουργήθηκε από την ομάδα hacking Squad303, και φιλοξενείται στο domain 1920.in. Σε περίπτωση που επισκεφτείτε την σελίδα, θα δείτε ένα προ-γραμμένο μήνυμα στην εγγενή εφαρμογή SMS:

“Αγαπητοί Ρώσοι, τα μέσα σας λογοκρίνονται. Το Κρεμλίνο σας λέει ψέματα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Μάθετε την αλήθεια για την Ουκρανία στο δωρεάν Διαδίκτυο και στην εφαρμογή Telegram. Ώρα να ανατρέψουμε τον δικτάτορα Πούτιν!”

Σε μια δήλωση του στην Daily Dot, ένα μέλος της ομάδας Squad303 περιέγραψε την προσπάθεια τους σαν ένα “μη βίαιο επικοινωνιακό project” που στοχεύει στην παράκαμψη της καταστολής από τη Ρωσία σε ανεξάρτητες πηγές ειδήσεων.

  Ηλιακό μοτοποδήλατο κατασκευασμένο από Έλληνα

Το όνομα του domain για το εργαλείο παραπέμπει στην αιφνιδιαστική νίκη της Πολωνίας εναντίον των ρωσικών δυνάμεων το 1920.

Η Squad303 ισχυρίζεται ότι το εργαλείο της έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να στείλει περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια μηνύματα κειμένου, αν και η Daily Dot δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον αριθμό.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

4  +  4  =  

Previous Story

Windows Repair 4.12.4 για Windows 10 και 11

Next Story

Πως να κάνετε το παλιό σας κινητό κάμερα dashcam